ווטסאפ - לינוקס, BSD, קוד פתוח ותוכנה חופשית בעברית. Whatsup - Linux, BSD, open source and free software in Hebrew

 
 
  כניסת חברים · רישום · שכחתי סיסמה  
tux the penguin

quick_linkראש בראש: השוואה בין מנדריבה One 2008.1 ואובונטו 8.04

published at 25/04/2008 - 22:09 · ‏פורסם דוביקס · ‏tags לינוקס , סקירה · שלח לחברידידותי למדפסת
לינוקס החודש שוחררו גרסאות חדשות של אובונטו ומנדריבה. הגרסה החדשה של אובונטו מתוייגת כ-LTS (תמיכה ארוכת טווח) המבטיחה עדכוני באגים ואבטחה למשך שלוש שנים (תכונה שפחות שימושית לשולחן עבודה שמן הסתם משודרג לגרסאות החדשות של ההפצות מדי חצי שנה).

בחנתי את שתי המערכות על מכונה וירטואלית של VirtualBox שהוגדרה עם דיסק 8 ג"ב וזיכרון ראשי של 512 מ"ב. ההשוואה כללה את תהליך ההפעלה מהתקליטור, התקנת המערכת לכונן קשיח, ומגוון היישומים הזמין לאחר ההתקנה.


הורדה


לצורך ההשוואה הורדתי את תמונות תקליטורי הלייב העדכניים עם סביבת העבודה גנום מאתר המראה של איגוד האינטרנט בישראל - גודל הקובץ של Mandriva One 2008.1 Spring הוא כ-650 מ"ב ואילו גודל הקובץ של Ubuntu Hardy 8.04 הוא כ-700 מ"ב. קישורים ישירים להורדת הקבצים זמינים בשני המקרים באתר מנדריבה ישראל ואובונטו ישראל. מגוון גרסאות אחרות (למשל גרסת ההתקנה החופשית לגמרי של מנדריבה, או תקליטורים עם סביבת KDE) זמין באתרי המראה, אם כי הוא יכול להיות מעט מבלבל למשתמשים שאינם בקיאים ברזי ההפצות.


תהליך ההפעלה מהתקליטור


טעינת מנדריבה ארכה כדקה וחצי. מספר שניות (רב מדי לטעמי) לאחר הופעת תמונת הרקע הופיעה אופציה בודדת (?) של הפעלת המערכת, והטעינה החלה. המסך הראשון שהופיע הוא בחירת השפה (בחרתי בעברית, שמשום מה נכתבה כ-Hebrew), ולאחריה מסכי בחירת המדינה, הסכם הרישוי, פריסת מקלדת, בחירת צרוף מקשים להחלפת שפה (יש לשנות את ברירת המחדל אם רוצים תאימות לווינדוס), והגדרת השעה. כ-15 שניות לאחר מכן הסתיימה גם טעינת גנום.

שורת הבקרה מכילה בצד ימין את תפריט גנום, וסמלי קיצור להפעלת אבולושין, פיירפוקס, ומרכז הבקרה של מנדריבה לינוקס. בצד ימין מופיעים בוחר החלונות, היום והשעה, ויישומוני בקרת עוצמת הקול, סוללת הנייד, והרשת (שחוברה אוטומטית דרך המחשב המארח). בתחתית המסך מופיע מחליף סביבות העבודה (2 סביבות), וסמל למזעור כל החלונות.הקרנל של מנדריבה מסופק עם ה-Guest Additions המאפשר מעבר שקוף למשתמש של סמן העכבר בין המכונה הוירטואלית לשולחן העבודה הראשי.

מיד עם הפעלת תקליטור אובונטו מופיע תפריט בחירת שפה המכסה את אופציות מנהל האתחול. בחרתי ב-hebrew ואז ניתן לראות את האופציות הבאות: הפעלת התקליטור ללא שינויים במערכת, התקנת המערכת, בדיקת התקליטור לאיתור תקלות צריבה, בדיקת זיכרון, ואתחול מהכונן הקשיח - מבחר אופציות רחב ושימושי יותר מזה של מנדריבה. בחרתי בהפעלה מתקליטור, ולאחר כדקה וחצי הסתיימה טעינת שולחן העבודה. הפעלת המערכת נוחה מזו של מנדריבה ומבצעת את הגדרות הלוקליזציה עם הרבה פחות התערבות מצד המשתמש (למרות שברוב המקרים ברירות המחדל של מנדריבה היו הגיונות ודרשו רק לחיצה על Next).

הסביבה שעלתה הופיעה בערבוביה של אנגלית ועברית - התפריט הראשי (Applications, Places, System) באנגלית, והתפריטים הפנימיים כמו גם חלק משמות היישומים בעברית. חוסר הקונסיסטנטיות לוקה כאן לעומת התרגום המלא יותר במנדריבה.

שורת הבקרה מכילה מצד ימין סמל לכיבוי המערכת, תאריך ושעה, בקרת קול, וצג חיבור רשת. מצד שמאל מופיע תפריט גנום (כאמור באנגלית), וקיצורים להפעלת פיירפוקס, אבולושין, ועזרה. בתחתית המסך מופיע סל המחזור, מחליף סביבות העבודה (2 סביבות), וסמל למזעור כל החלונות. הקרנל של אובונטו מסופק ללא ה-Guest Additions דבר המקשה על מעבר נוח בין הסביבה הוירטואלית לסביבת העבודה הראשית.

על שולחן העבודה מופיעה ספריית דוגמאות - דבר הראוי ציון מאחר והוא מאפשר למי שבוחן את המערכת גישה קלה להפעלת קבצים מסוגים שונים הכוללים גם מידע רב על מערכת ההפעלה עצמה. החלפת השפה מתבצעת כברירת מחדל ע"י ALT-SHIFT, בדומה לווינדוס.


התקנת המערכת לכונן הקשיח


מנדריבה מספקת על שולחן העבודה קיצור ל-Live Install. הפעלת היישום מציגה מסך ספלאש, ומייד אחריו את אשף הגדרת המחיצות. בחרתי להשתמש בכל הדיסק הוירטואלי, ולאחר פירמוטו החל תהליך העתקת החבילות שנמשך כ-5.5 דקות ולאחריו הופיע מסך הגדרות מנהל האתחול, הגדרת תפריט האתחול, והמלצה על אתחול המחשב.

תפריט האתחול הציג אפשרות לטעינה רגילה של מנדריבה או טעינה ב-Safe Mode. אתחול המערכת ארך פחות מדקה, ואז הופיעה על רקע מסך כחול הודעה "נא להמתין, מוסיף מקור...". ההודעה הוצגה ללא שום דיווח התקדמות ו/או אפשרות דילוג, פרקטיקה מעצבנת למדי, במיוחד בהתחשב שלקח להודעה להיעלם מספר רב של דקות. לאחר מכן הופיע חלון הגדרת סיסמת המנהל והגדרת משתמשים, הודעה על כך שאין אפשרות להרשם לעת עתה בגלל חיבור אינטרנט לא פעיל, ולבסוף טעינת גנום 2.22. שולחן העבודה נראה זהה לזה שהופעל מהתקליטור ללא הקיצור להתקנת המערכת. בחרתי להתקין את k3b שגררה התקנת חבילות בהיקף 163 מ"ב.

חלוקת הכונן הקשיח הייתה כדלקמן: 6.3 ג"ב לספריית השורש (מהם פנויים 4 ג"ב), 1.2 ג"ב לספריית הבית, ו-0.5 ג"ב למחיצת החלפה (ערך נמוך מאוד לדעתי בהתחשב בכך שהוא זהה לכמות הזכרון הראשי שהוקצה למכונה הוירטואלית).

על שולחן העבודה של אובונטו מופיע קיצור ל"התקנה". הפעלת היישום מציגה אשף בעל שבעה שלבים - המאפשר בחירת שפת התקנה, אזור זמן, פריסת מקלדת, הגדרת מחיצות, הגדרת משתמש, וסיכום. בחירות המחדל טובות ולא נדרש יותר מנקסט->נקסט. שלבים שונים באשף מיושרים לשמאל למרות הבחירה בעברית. לאחר מכן מתבצעת חלוקת המחיצות, העתקת הקבצים - תהליך שארך 9 דקות - דקות כמעט 50% יותר מהתקנת מנדריבה. לסיכום נסרקו אתרי המראה (תהליך איטי שבדומה למנדריבה ארך מספר דקות רב ומעצבן), הורדת והתקנת חבילות שפה, סינכרון עם שרת זמן, בוצעו הגדרות חומרה, והותקן מנהל האתחול - כל אלו באופן אוטומטי ללא התערבות המשתמש. בסך הכל, תהליך ההתקנה של אובונטו ארוך ומייגע יותר מזה של מנדריבה בגלל החיבור הנדרש לרשת במהלך ההתקנה (עובדה שעלולה גם לגרום לקשיים למי שחיבור הרשת שלו דורש הגדרות מיוחדות).

אתחול המערכת (ללא תפריט אתחול) ארך פחות מדקה בדומה למנדריבה, ואז הופיע חלון ההתחברות שדרש את סיסמת המשתמש, ולבסוף טעינת גנום 2.22.1. שולחן העבודה נראה זהה לזה שהופעל מהתקליטור ללא הקיצור להתקנת המערכת וללא ספריית הדוגמאות (חבל). הפעם סביבת העבודה הופיעה בעברית מלאה ומיושרת לימין כנדרש. בחרתי להתקין את k3b שגררה התקנת חבילות בהיקף 88 מ"ב.

חלוקת הכונן הקשיח הייתה כדלקמן: 7.6 ג"ב לספריית השורש הכוללת את ספרית הבית (מהם פנויים 5 ג"ב), ו-0.4 ג"ב למחיצת החלפה (ערך נמוך מאוד לדעתי אפילו לעומת מנדריבה בהתחשב בכך שהוא זהה לכמות הזכרון הראשי שהוקצה למכונה הוירטואלית). מה שיותר חמור לדעתי הוא הבחירה שלא ליצור מחיצת בית נפרדת - מה שיכול להקשות מאוד על התקנות עתידות מחדש או התקנות של הפצה אחרת.


מגוון היישומים הזמין לאחר ההתקנה


היישומים העיקריים הזמינים במנדריבה הם: אבולושין, פיירפוקס 2.0.0.13 (וגם אפיפאני), פידג'ין, אופן אופיס 2.4.0, גימפ 2.4.5, Brasero לצריבת תקליטורים, נגן המוזיקה Rhythmbox ונגן הסרטים Totem. כל התפריט מתורגם לעברית. ספריות התכנים (מוזיקה, מסמכים) בחשבון המשתמש מופיעות באנגלית.

זמן קצר אחרי ההפעלה הופיעה הודעה על עדכונים זמינים ונדרשה סיסמת המשתמש (חידוש מרענן לעומת העבר). אשף התקנת מקורות התוכנה מאפשר התקנת מערך מקורות מלא או רק מקורות עדכון - אם כי אין ברשימה את המקורות בישראל. מערך המקורות המלא כולל את Main, Contrib, ו-Non-Free, אך לא את PLF שאינו מקור רשמי. לאחר הגדרת המקורות הוצע לשדרג 7 קבצים. לסיום בחרתי באופצית התקנת והסרת תוכנה מתפריט יישומים - והפעם באופן לא-קונסיסטנטי למקודם התבקשתי להזין דווקא את סיסמת מנהל המערכת.

היישומים העיקריים הזמינים באובונטו הם: אבולושין, פיירפוקס 3beta5 (אגב, דף הבית בדפדפן מציג את שם הגרסה כדאפר דרייק?), פידג'ין, אופן אופיס 2.4.0, גימפ 2.4.5, Brasero לצריבת תקליטורים, נגן המוזיקה Rhythmbox ונגן הסרטים Totem - למעט הבחירה בגרסת הבטא של פיירפוקס רשימת החבילות שהה למנדריבה. כל התפריט מתורגם לעברית. ספריות התכנים (מוזיקה, מסמכים) בחשבון המשתמש מופיעות בעברית.


ועוד כמה הערות


שדרגתי גם מערכת עם אובונטו 7.10 ל 8.04 בעזרת מנהל העדכונים. השדרוג היה הקל ביותר שחוויתי אי פעם בלינוקס - ובוצע בעזרת אשף ידידותי ומתורגם לעברית שעדכן את מקורות החבילות, הוריד את כל החבילות הדרושות ולאחר מכן התקין אותן. מספר חבילות לא השתדרגו ובחרתי להסיר אותן. לאחר השדרוג המחשב אותחל, ולמעט מספר הודעות על קריסת יישומים (שנעלמו באתחול חוזר) והדרייבר ל-VirtualBox שמשום מה לא שודרג ונאלצתי להתקינו ידנית, השדרוג הוכתר בהצלחה. אחת הבעיות המציקות יותר שנתקלתי בה בגרסת אובונטו הקודמת תוקנה - והיא הוספת הודעה על בדיקת תקינות מערכת הקבצים במהלך האתחול (בדיקה שגרתית המתבצעת אחת למספר אתחולים). מנגנון השדרוג עוד ראוי לטיוב, אבל בסך הכל בהחלט מגיע למפתחי אובונטו ח"ח על האופציה הזו והיישום הכמעט חלק שלה.


מסקנות


שתי ההפצות מספרות סביבת עבודה עדכנית ונוחה יחסית להתקנה. אף אחת מהשתיים אינה מושלמת - לכל אחת יש חולשות באזורים שונים - אם כי לדעתי הבעיה הכי מהותית היא הבחירה שלא להגדיר מחיצה נפרדת לספריית הבית באובונטו. אובונטו מקבלת נקודות זכות על ספריית הדוגמאות, הבחירה בפיירפוקס 3 (שסוף סוף פותרת את בעיית העתק/הדבק כשהמקלדת בעברית!), ותפריט האתחול של תקליטור הלייב. מנדריבה מצידה זוכה לנקודות זכות על הכללת ממשק עברי מלא בגרסת הלייב, מהירות ההתקנה, ונוחות ההפעלה בתוך ה-VirtualBox (למי שזה רלונטי).

והמנצחת? אין כאן נוק אאוט, אם כי לטעמי מנדריבה מנצחת בנקודות בגלל חלוקת המחיצות, למרות שאם אובונטו הייתה מגדירה מחיצה נפרדת לספריית הבית היא הייתה מנצחת בנקודות ספורות.
 

קישורים רלוונטיים

ראש בראש: השוואה בין מנדריבה One 2008.1 ואובונטו 8.04 | כניסה / יצירת מנוי חדש | 18 תגובות
סף חסימה
  
ההערות הינן מטעם כותביהן. אין צוות האתר לוקח אחריות על תוכנן
Re: ראש בראש: השוואה בין מנדריבה One 2008.1 ואובונטו 8.04 (ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 25/04/2008 - 23:34
למשתמש desktop שמשתמש לבדו במחשב, לדעתי אפילו עדיף לא להגדיר מחיצה נפרדת ל home.

כבר כמה פעמים הייתי בריטואל שמילאתי את אחת המחיצות לגמרי, והתחלתי לשחק עם gparted כדי להגדיל מחיצות אחת על חשבון השניה.

הרציונל מאחורי הפרדת המחיצות זה שלדוגמא משתמש לא יוכל "לסתום" את הדיסק, ולהפריע לשירותים קריטיים. אם המחשב הוא שרת, או משמש כמה משתמשים זה דבר נכון לעשות.
מחשב שמשמש רק אותי, סתמתי סבבה, זאת בעיה שלי, אני לא יודע איזה מחיצה תיסתם קודם, ומעדיף שרק כשאין מקום בכלל אתקע.

[ השב לזאת ]

Re: ראש בראש: השוואה בין מנדריבה One 2008.1 ואובונטו 8.04 (ניקוד: 1)
ע"י דוביקס (dovix2003@yahoo.com)
ב 26/04/2008 - 07:46
(מידע על משתמש | שלח הודעה)
זכותך כמובן לא להסכים איתי, ומילוי המחיצות הוא אכן אתגר שצריך להתחשב בו. אבל עדיין, במהלך חיי המערכת המשתמש יתקין מחדש (או את אותה הפצה או הפצה אחרת), ואז הטרדה שבגיבוי ושחזור כל הקבצים מספריית הבית הוא הרבה יותר בעייתי לדעתי מאשר לשמור על ספריית בית נפרדת ובמידה שהיא מתמלאת לגבות חומרים ישנים כדי לפנות מקום.

[ השב לזאת ]

Re: ראש בראש: השוואה בין מנדריבה One 2008.1 ואובונטו 8.04(ניקוד: 1)
ע"י meorero ב 26/04/2008 - 12:11
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://www.meorero.org.il
צלי במהלך שדרוג Ubuntu מ- 7.10 ל- 8.04 עלו שתי בעיות - אחת ישנה ומינורית ושניה חדשה ודי חמורה.

1. מנהל החבילות המשמש לשדרוג (Upgrade Manager) לא פעל אוטומטית.
גם הפעלת sudo do-release-upgrade לא הצליחה.
אולי זה בגלל שהתקנתי חבילות deb שאינן רשמיות של אובונטו.

פתרון: זה קרה לי בעבר בשדרוג מ- 6.06 ל- 7.10 .
לכן השתמשתי ב- Alternate Ubuntu 8.04 CD.

2. משום מה נמחקה לי ה- home directory .

בעיה בעייתית ביותר ... מזל שהדברים החשובים מגובים.
אאלץ כנראה להתקין מחדש "From scratch". או לנסות את מנדריבה...

[ השב לזאת ]

Re: ראש בראש: השוואה בין מנדריבה One 2008.1 ואובונטו 8.04 (ניקוד: 1)
ע"י דוביקס (dovix2003@yahoo.com)
ב 26/04/2008 - 13:41
(מידע על משתמש | שלח הודעה)
למה אתה מתכוון "לא פעל אוטומטית" ? אצלי השדרוג לא הוצג ע"י צלמית בשורת המשימות כמו עדכונים רגילים, אבל בכניסה למנהל העדכונים הייתה שורה שהודיעה על זמינות גרסה חדשה, ולחיצה עליה הורידה את האשף שביצע את השדרוג בפועל.

לגבי ספרית הבית - האם היא הייתה על מחיצה נפרדת או על מחיצת השורש?

[ השב לזאת ]

Re: ראש בראש: השוואה בין מנדריבה One 2008.1 ואובונטו 8.04(ניקוד: 1)
ע"י meorero ב 26/04/2008 - 21:14
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://www.meorero.org.il
לא הופיעה צלמית העדכונים הרגילה (לבן על רקע כתום) ומנהל העדכונים לא אמר כלום.

ספרית הבית - מצאתי אותה דווקא בעזרת ה- "mandriva-linux-one-2008-spring-GNOME-asia-cdrom-i586.iso" שהורדתי.
יפה!
כלומר - ה- home זו מחיצה נפרדת שהמנדריבה הציגה אוטומטית על ה- Deskktop כצלמית של מחיצה / כונן.

אז תודה - בזכות זה יכולתי לשוב ולגבות.

[ השב לזאת ]

Re: ראש בראש: השוואה בין מנדריבה One 2008.1 ואובונטו 8.04 (ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 25/04/2008 - 23:34
שגיאת הקלדה: בפסקה השלישית מתחת לכותרת "מגוון היישומים הזמין לאחר ההתקנה" צ"ל "היישומים העיקריים הזמינים באובונטו" ולא "היישומים העיקריים הזמיני במנדריבה".

[ השב לזאת ]

Re: ראש בראש: השוואה בין מנדריבה One 2008.1 ואובונטו 8.04 (ניקוד: 1)
ע"י דוביקס (dovix2003@yahoo.com)
ב 26/04/2008 - 07:35
(מידע על משתמש | שלח הודעה)
תודה רבה, תוקן.

[ השב לזאת ]

אובונטו ומנדריבה (ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 25/04/2008 - 23:48
טוב, זה לא לעניין שמשתמש מנדריבה סוקר את המתחרה, אבל כדאי לפחות לנסות להשאר אובייקטיביים:
סקירה של אובונטו
סקירה של מנדריבה


[ השב לזאת ]

Re: ראש בראש: השוואה בין מנדריבה One 2008.1 ואובונטו 8.04 (ניקוד: 1)
ע"י DoK (kamberd@yahoo.com)
ב 26/04/2008 - 00:23
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://dok2.blogli.co.il
לאיזו התערבות נדרשת לצורך הגדרות הלוקליזציה במנדריבה?

אתר המראה הישראלי נמצא ברשימת המקורות של מנדריבה מיד כשהיה מסונכרן (דבר שערך יומיים).

תודה על הסקירה המעניינת והאוביקטיבית (להבדיל מסקירת ההתקנה המוטעית של גרסת מנדריבה ישנה אליה קישר קודמי)

[ השב לזאת ]

Re: ראש בראש: השוואה בין מנדריבה One 2008.1 ואובונטו 8.04 (ניקוד: 1)
ע"י דוביקס (dovix2003@yahoo.com)
ב 26/04/2008 - 07:42
(מידע על משתמש | שלח הודעה)
בהפעלת הלייב של מנדריבה נדרש לאשר את פריסת המקלדת, החלפת שפה, אזור זמן - לטעמי זה מספר צעדים רב ומיותר מדי במיוחד בשלב שכל מה שהמשתמש רוצה הוא לראות כבר מערכת עובדת. מה שקורה באובונטו הוא שהמשתמש בוחר רק את שפת המערכת וכל הבחירות מבוצעות באופן אוטומטי בשלב זה. בנוסף, ברירת המחדל של החלפת השפה שאינה תואמת לווינדוס היא פחות נוחה לטעמי. מה שהייתי מעדיף הוא שהמשתמש רק יבחר את השפה (כמו באובונטו), ושתהיה אפשרות להגדרה מתקדמת שתאפשר התאמה אישית בעזרת האשף (כמו במנדריבה).

אתר המראה לא הופיע לי כשהוגדרו המקורות נכון לרגע כתיבת הסקירה, דהיינו אתמול.

אגב, אתה עושה עבודה פנטסטית בתרגום ובתקשור השיפורים בתמיכה בעברית מול מנדריבה, כל הכבוד!

[ השב לזאת ]

Re: ראש בראש: השוואה בין מנדריבה One 2008.1 ואובונטו 8.04 (ניקוד: 1)
ע"י DoK (kamberd@yahoo.com)
ב 26/04/2008 - 13:17
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://dok2.blogli.co.il
רשימת אתרי המראה מגיעה משרת של מנדריבה בכתובת api.mandriva.com
כדי לראות את הרשימה המאוחזרת עבור 2008.1 יש לבחון את הרשימה בכתובתhttp://api.mandriva.com/mirrors/basic.2008.1.i586.list וזו דווקא מראה את השרת הישארלי.

במהלך העבודה על גרסת האביב העלתי ברשימת הדיוור של קוקר את האפשרות ששלבים בהגדרת One יהיו בעלי timeout שאחריו תוגדר ברירת המחדל.
היות ומנדריבה עדיין רואים ב-One בסיס סביר להתקנת מערכת (למרות שאני חושב שמתחיל להיות שינוי בגישה הזו) אז הרעיון נדחה.

תודה על המחמאות ובכל מקרה אשמח כמובן גם לביקורת (כמו זו על הגדרת One).

[ השב לזאת ]

Re: ראש בראש: השוואה בין מנדריבה One 2008.1 ואובונטו 8.04 (ניקוד: 1)
ע"י דוביקס (dovix2003@yahoo.com)
ב 26/04/2008 - 13:51
(מידע על משתמש | שלח הודעה)
אין לי ממש ביקורת על התוצרים, כי אני יודע כמה מאמץ ורצון טוב מושקע בתרומה לקהילה, אלא רק המלצות לשיפור. אם אתקל במשהו נוסף אעדכן אותך.

[ השב לזאת ]

Re: ראש בראש: השוואה בין מנדריבה One 2008.1 ואובונטו 8.04 (ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 26/04/2008 - 17:50
הנה ההשוואה שלי:
מנדריבה עם kde
אובונטו

הגדרה של מוצר טוב
מי הוא קהל היעד של ההפצה – בשני המקרים משתמשים חדשים.
מוצר נמדד קודם כל לפי בררת המחדל שלו

התקנה
מצד אחד נכון שחלוקת המחיצות במנדריבה קלה יותר
מצד שני לאובונטו נוספה אפשרות להתקנה ללא חלוקת מחיצות, כך שאם אתה משתמש חדש אתה יכול להתקין ולהסיר את אובונטו כאילו היה מדובר בעוד תוכנה לחלונות

עברית
כשאני מגדיר עברית במוצר אני מדבר על כל המוצר כולל כל החלקים שבו, העברית נמדדת גם לפי תרגום וגם לפי התמודדות עם RTL
המצב של מנדריבה הרבה יותר טוב משל אובונטו,
בעוד באובונטו מדובר בבדיחה (גם אחרי שמתקינים ומורידים את החבילות המתאימות) התרגום לוקה בחסר וגם אם יש משהוא מתורגם כמות בעיות ה RTL (חצים הפוכים ממשק מוצמד לצד הלא נכון...) לא מאפשרת התיחסות רצינית
תוסיפו על זה שאובונטו לא משתפת את שאר ההפצות בתרגומים השונים, ותקבלו ביזיון אחד גדול.
במנדריבה המצב שונה העברית היא כמעט בכל פינה, הבעיות שכן נתקלתי בהן:
האיקון על כפתור התפריט היה אמור להיות בהתחלת המילה ולא בסופה.
ליד כפתור התפריט יש כפתור קטן שסוגר את הפאנל, הוא צריך להיות ליד השעון.
האיקונים על שולחן העבודה היו אמורים להיות מוצמדים לימין.
חלק מהתוכנות לא מתורגמות או מתורגמות חלקית (אם אין תרגום מלא עדיף שלא יהיה תרגום בכלל).
החצים בפיירפוקס היו הפוכים.
האייקונים בקונקר היו מוצמדים לצד הלא נכון.
(הערה: יתרון העברית יעלם ממנדריבה בגרסה הבאה בעת המעבר ל kde 4 )

חיבור לאינטרנט ושיתוף קבצים
גם כאן יש יתרון ענק למנדריבה, בעוד משתמשי אובונטו מחפשים להם סקריפטים כדי להתחבר לאינטרנט או לשתף קבצים.
משתמשי מנדריבה נשענים לאחור לאחר לחיצה על צור חייגן, יתרון זה קיים במנדריבה זה שנים רבות, חבל רק שהוא לא מכיל את הסקריפט ל הכבלים

תוכנות
גם מנדריבה וגם אובונטו מכילות מרחב תוכנות עשיר כדומה לשאר ההפצות
אובונטו מפעילה שקול דעת רב יותר ומכניסה תוכנות אמינות בעוד מנדריבה מכניסה גם תוכנות שלא בשלות (מה שלא עומד לזכותה), אני מאוד מתקשה להבין את שיקול הדעת של מנדריבה מצד אחד מכניסים תוכנות לא בשלות מצד שני פיירפוקס 2 מותקן בבררת המחדל
לזכותה של מנדריבה כל מקודדי המולטימדיה מותקנים מראש כלל הדרייברים השונים וזה בניגוד למצב באובונטו.
התקנת תוכנות באובונטו טובה יותר (רק סמן ואשר) בעוד במנדריבה הממשק מלוכלך, יש כל מני חלונות קופצים צריך לאשר, באובונטו מרחב התוכנות במאגרים גדול יותר

שימושיות וחווית משתמש
כאן אובונטו מנצחת ובגדול, ממשק נקי, תיקיית דוגמאות, תפריטים מסודרים וברורים... היה חסר לי במיוחד מכוון המקלדת על הפאנל
מנדריבה לעומת זאת הבלאגן חוגג, יותר מידי כפתורים מכל מקום, תפריט עמוס ומאוד לא ברור (צריך לחפור בתפריטים כדי למצאו את מרכז הבקרה...).
עריכת הנושא במנמנדריבה טובה יותר (תוכנות GTK נראות כמו תוכנות KDE בניגוד למצב באובונטו שם תוכנות kde נראות ומתנהגות בחוסר אינטגרציה למערכת), במנדריבה הכתב היה קריא יותר

תמיכה:
כאן היתרון הוא של אובונטו, הפורום באנגלית מכיל מיליוני תגובות ועוד מאות אלפי משתמשים רשומים, לאובונטו יש גם פורום מקומי פעיל במיוחד (שם בדרך כלל תקבלו תשובות בשפה של משתמשים ביתים)
למנדריבה יש לעומת זאת תמיכה מקומית בתשלום ע"י השלוחה המקומית

yaniv


[ השב לזאת ]

Re: ראש בראש: השוואה בין מנדריבה One 2008.1 ואובונטו 8.04 (ניקוד: 1)
ע"י דוביקס (dovix2003@yahoo.com)
ב 27/04/2008 - 22:00
(מידע על משתמש | שלח הודעה)
תודה על המידע, בסקירה לא התיימרתי להשוות את כל ההיבטים בין ההפצות וטוב שהוספת את הפרטים הנוספים והחשובים.

[ השב לזאת ]

Re: ראש בראש: השוואה בין מנדריבה One 2008.1 ואובונטו 8.04(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 18/05/2008 - 23:04
שלום יניב במנדריבה התמיכה בחינם ולא בכסף
מנדריבה

[ השב לזאת ]

Re: ראש בראש: השוואה בין מנדריבה One 2008.1 ואובונטו 8.04 (ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 27/04/2008 - 13:31
אפשרויות ההתקנה של אובנטו הרבה יותר מתקדמות מאלו של מנדריבה. לא רק שקיים gparted בגירסאת ה- live אלא שמנדריבה אם טעית במשהו אפשרויות החזרה לאחור מאוד מוגבלות. ואילו באובנטו (ודביאן, כמובן) אפשר לחזור ולתקן בלי בעיה.

נתקלתי במנדריבה שכאשר חזרתי לאחור וביצעתי תיקוני בחירות, המערכת התעלמה מהן.

[ השב לזאת ]

Can Mandriva install with LVM?(ניקוד: 1)
ע"י bombadil ב 28/04/2008 - 13:40
(מידע על משתמש | שלח הודעה)
I don't know how Mandriva fairs in this area but I miss LVM in Ubuntu desktop version. I end up stopping the installation in the right time to manually install LVM packages and create the LV's on the disk.

All in all, after over 10 years with Debian, I switched my laptop and home desktop to Ubuntu and wait for an opportunity to switch my work desktop to Ubuntu as well.

B

[ השב לזאת ]

Re: Can Mandriva install with LVM?(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 28/04/2008 - 16:14
אפשרויות ההתקנה של גרסת ה-FREE (כמו גם של ה-Powerpack) רבות ומגוונות ובין השאר אפשר להשתמש ב-LVM.
המצב בגרסת One שונה וכמו שכבר צויין לעיל היא אינה מציעה את אותה גמישות בהתקנה.
באופן כללי אם אתה מתכוון להתקין את המערכת אני ממליץ בחום על גרסת ה-FREE ולא על ה-One (זו האחרונה טובה מאוד בתור Live-CD אבל אפשרות ההתקנה שלה היא בונוס ולא המטרה העיקרית)

DoK

[ השב לזאת ]