ווטסאפ - לינוקס, BSD, קוד פתוח ותוכנה חופשית בעברית. Whatsup - Linux, BSD, open source and free software in Hebrew

 
 
  כניסת חברים · רישום · שכחתי סיסמה  
tux the penguin

quick_link'אדריאן', שלומי פיש

published at 30/08/2004 - 01:39 · ‏פורסם dittigas · ‏tags פינגווין עברי גאה · שלח לחברידידותי למדפסת
פינגווין עברי גאה "אני ואדריאן המשכנו לדבר ביננו. דיברנו על אירועים משפחתיים ועל המשפחות שלנו; על פילוסופיה, דת, פוליטיקה ומה שביניהם; על אופייה של היהדות והאם היא דת או עמיות, ועל עוד דברים."

שלומי פיש, בן 27, מתעניין במתמטיקה, מחשבים ופילוסופיה, בוגר הטכניון בחיפה. הוא מפתח ומעורב בקהילתהקוד הפתוח בישראל בכתיבה, סיוע בתחזוקת האתרים השונים ועוד.

שיתוף הפעולה שלי עם אדריאן אטלינגר. זהו סיפור אמיתי שאכן קרה לי. מטרת הסיפור היא להפריך את הדעה הרווחת שכתיבת קוד פתוח איננה פעילות חברתית. מעשה שהיה כך היה:

אני כידוע כתבתי את פותר הפריסל Freecell Solver. בשלב מסוים אחרי הפיתוח שלו גיליתי את ה-Freecell FAQ של מייקל קלר, שבו היה מידע מאוד מקיף על פריסל. בין השאר, היה כתוב ברשימת השאלות הזאת על תוכנת פריסל לסביבת חלונות 32 בשם Freecell Pro, שנכתבה על-ידי וילסון קאלאן ואדריאן אטלינגר. הורדתי תוכנה זו והיא אכן הייתה מאוד משוכללת וכן שילבה פותר מוקדם יותר של דון ו'ודס (ששמו הולך לפניו בקרב קהילת המחשבים בהרבה דברים אחרים).

זמן קצר אחר-כך, מייקל קלר גילה את הפותר שלי ופירסם הערה לגביו ברשימת השאלות. מעט אחר-כך פנה אליי בדואר אלקטרוני ושאל אותי כיצד להשתמש בו. הדרכתי אותו לכך והוא די התרשם ממנו. אז עלה בדעתי הרעיון שאולי אפשר יהיה לשלב את הפותר שלי ב-Freecell Pro, וביקשתי מקלר שיקשר אותי לאדריאן אטלינגר.

אדריאן כתב אליי אימייל, ואמר שהוא ישמח לעשות זאת. וכך התחלנו לעבוד על השילוב. הזמנתי את אדריאן להצטרף לרשימת-דיוור שפתחתי ב-YahooGroups כדי לדון בפותר שלי, ובפתירת משחקי קלפים בכלל, והוא שמח לעשות זאת והציג את עצמו. בעקבות זאת, פנה אליו גם תום הולרויד (איש מחשבים ומתמטיקאי שפנה אליי קודם לכן, והינו אמריקאי החי כרגע ביפן) ואדריאן היה איתו בקשר על שילוב הפותר שהולרויד כתב.

השילוב של הפותר שלי ב-Freecell Pro ניתקל במספר בעיות בשל העובדה שהייתה אי-תאימות מסוימת בין שתי התוכנות. אני ואדריאן המשכנו לדון בדרכים לגשר על הפערים ולשלב את התוכנות בהצלחה. עם הזמן גיליתי הרבה דברים על אדריאן:

1. הוא היה אז בן 76. בוגר הנדסת חשמל בשנת 44 מאוניברסיטת Purdue. עם הזמן הוא עשה הסבה לתכנות.
2. הוא סבא.
3. הוא יהודי במוצאו, אך איננו דתי. (אם כי, הוא דאיסט)
4. הוא עדיין משתמש במחשבים, מתכנת ופעיל בתחום.

אדריאן כתב תוכנה הממפה את הגיאוגרפיה של ארצות הברית (ארצות הברית כולה, מדינות ומחוזות) עם הזמן. לתוכנה זאת יש שימוש במחקרים גיניאולוגיים, והיא נקנתה על-ידי אנשים שניסו להתחקות אחרי ההיסטטריה של אבותיהם. אדריאן סיפר לי שבכנס אחד אישה אחת אמרה לו: "אינך יכול להעריך כמה עזרה היית לכולנו. אתה ראוי למקום מיוחד בגן-עדן בשביל זה."

בנוסף, הוא מתעניין מאוד בהיסטוריה של הרכבות בארצות הברית, ועורך מספר רב של טיולים לשם כך.

לבסוף, הצלחנו לשלב את הפותר שלי ב-Freecell Pro, לאחר מאמצים מרובים. בנוסף, הוא שילב גם את הפותר של תום הולרויד, וכן החליט להפוך את Freecell Pro לתוכנת קוד-פתוח המופצת תחת ה-GPL.

אני ואדריאן המשכנו לדבר ביננו. דיברנו על אירועים משפחתיים ועל המשפחות שלנו; על פילוסופיה, דת, פוליטיקה ומה שביניהם; על אופייה של היהדות והאם היא דת או עמיות, ועל עוד דברים. דבר אחד שאני זוכר את אדריאן לטובה, הוא כשביקשתי תרומות כדי שאוכל להרשם כחבר לעמותת המקור, אדריאן העביר לי 50 דולר באמצעות Western Union.

מוסר ההשכל של הסיפור הוא שבעבודה על קוד פתוח יש בהחלט אלמנט של פעילות חברתית, ובאים במגע עם אנשים ונקשרים קישרי ידידות. אפשרי שזהו אינו תחליף הולם לפגישה עם אנשים פנים אל מול-פנים, אך זאת בהחלט דרך טובה לבוא במגע עם אנשים מכל רחבי העולם, ולהתיידד איתם.

------------------------------
לינמגזין תחרות הסיפורים 'יום חופש התוכנה 2004' כל הזכויות שמורות למחברים.
 

קישורים רלוונטיים

· עוד על פינגווין עברי גאה
· חדשות מאת dittigas


הסיפור הנקרא ביותר בנושא פינגווין עברי גאה:
עברי, דבר עברית

'אדריאן', שלומי פיש | כניסה / יצירת מנוי חדש | 2 תגובות
סף חסימה
  
ההערות הינן מטעם כותביהן. אין צוות האתר לוקח אחריות על תוכנן