ווטסאפ - לינוקס, BSD, קוד פתוח ותוכנה חופשית בעברית. Whatsup - Linux, BSD, open source and free software in Hebrew

 
 
  כניסת חברים · רישום · שכחתי סיסמה  
tux the penguin

quick_linkאוגוסט פנגווין 3 - היום שהיה

published at 06/08/2004 - 19:38 · ‏פורסם ladypine · ‏tags אירועים · שלח לחברידידותי למדפסת
אירועים תם ונשלם אוגוסט פנגווין 3.

אז מה היה לנו?

כל הסינמה סיטי היה מוצף בתצוגות פלזמה של אתר הכנס. תאווה לעיניים וחוויה לנשמה.


התור להרשמה שנמשך שעה וחצי, במקום חצי שעה. אנשים שהמתינו שלוש פעמים בתור. לא מספיק אנשים בעמדת ההרשמה. אנשים שנרשמו מראש, אבל עקב תקלה (טכנית? אנוש?) לא היו רשומים בפועל. אנו עוסקים באופן אינטנסיבי בניתוח והפקת לקחים, ועם כל הממתינים הסליחה. אלי מרמור - בדוק אותנו בשנה הבאה...

אבל - היה לנו הרבה יותר קל, ואנשים היו ממתינים הרבה פחות, לו נרשמו כולם מראש. נרשמו 205 אנשים. הגיעו 250. וכמובן, לא כל מי שנרשם הגיע, כך שהיו עשרות משתתפים שלא נרשמו - תהליך ארוך יותר, שהניב מדבקת שם כתובה ביד. אריק ברץ עבד בפרך וביעילות על תור הלא - רשומים, אך עדיין זה לקח זמן...

מאוחר יותר נחלצה עינת ויה לעזרה, וסייעה ברישום המשתתפים המאחרים.

היתה גלידה והיו חולצות. הגלידה היתה איכותית, והחולצות מסוגננות. אבל לא לכולם היו חולצות, לא לכולם היו שוברי גלידה. שוב - עקב ההתנפלות ההמונית של משתתפים לא רשומים. החלק שהפתיע אותי היה כי משתמשים רבים שלא נרשמו באו בטענות, על כי לא קיבלו גלידה, או על כי לא נותרה עבורם חולצה. לשמחתי, עד כמה שידוע לי קיבלו המשתתפים הרשומים גלידה. עם החולצות היתה בעייה - כדי לחסוך זמן ברישום, הן חולקו מאוחר יותר. לכן לא הובטח כי רשומים יקבלו חולצות.

נקודה נוספת לשיפור בקשר לחולצות - בפעם הבאה נבקש מן הנרשמים את מידת החולצה ואת מינה מראש, ונחלק אותן עם ערכת ההרשמה. כן, יש חולצות שמתאימות לנשים - לא כל חולצת T חייבת להראות כמו סמרטוט על גוף של אישה.("יש לי חולצת טריקו ירוקה, שעל הגוף היא טיפה הדוקה...") וכן, היו נשים באוגוסט פנגווין. לא את כולן אני מכירה, אפילו. לפחות עשר!

דוכן הספרים של קומבוקס קצר הצלחה מסחררת. הספרים, שנמכרו בהנחה של לפחות 30% נחטפו כמו לחמניות חמות. הארי פוטר, כריכה קשה באנגלית, הוצע במחיר של 59 ש"ח באופן מיוחד. בעתיד הקרוב נסדיר הנחות רבעוניות על ספרים נבחרים לחברי וידידי המקור דרך קומבוקס. מי שמעונין/ת שספר מסוים ייכנס לרשימה הקרובה, למשל מכיוון שהוא/היא רוצה לקנות אותו, מוזמן/ת ליצור איתי קשר.

דוכן החלפת הספרים - bookcrossing - היה אף הוא להיט, אף יותר מאשר בשנה שעברה. מכיוון שאני איישתי את עמדת הקבלה, שלומי לובטון אייש את הדוכן, הסביר את "חוקי המשחק" למי שלא הכיר אותם וניסה לעמוד בקצב תזוזת הספרים ולהשליט סדר ומיון בהם. נראה כי מחזור תחלופת הספרים עומד על מעל מאה ספרים. ספרים שנותרו כעודף יופצו בארועי לינוקס הבאים, למשל "ברוכים הבאים ללינוקס 2004" בחיפוקס.

בזמן ההרצאות - דן אלוני על קולינוקס ווירטואליזציה, ויואל איזקסון על שגיאות במערכות לינוקס משובצות, התנהלה תחרות ההאקינג. שני צוותים, הכחולים והאדומים, התגודדו סביב מחשבים בפינות החדר. לבושי חולצות של "ביונד סקיוריטי" אשר על גבן ריסס אלי קארה מ"ביונד סקיוריטי" בהקפדה רבה ובאומנות פנגווינים, תוך שימוש במספר שבלונות בשלבים שונים, ועוצמות שונות של צבע. אלי, מה צריך לעשות בשביל לקבל את השבלונות בהשאלה ? :)

נועם רטהאוס מ"ביונד סקיוריטי" עדכן מצגת simpress מדי פעם, מציג את השעה ואת השלב בו נמצאים שני הצוותים. האתגר היה מורכב משלבים, שלכל אחד מהם היתה דרושה רמת מיומנות גבוהה יותר. באופן מדהים, הצוותים סיימו את השלב השני בתוך אותה דקה. את השלב השלישי (אני מותירה למארגני תחרות APCHI לפרט על ההבטים הטכניים שלו) סיימו הצוותים בתוך 3 דקות. מולי בן-יהודה הלך לישון בשתיים וחצי אתמול בלילה כדי לוודא שהטלאי שלו לקרנל אכן עובד, והעבודה הייתה שווה את המאמץ. אף על פי שאבירם חניק הסתפק בגרסה המוקדמת יותר, זו שעבדה באמצעות עקיפה של באג בקרנל (במערכת הקבצים מיניקס), לא ינום ולא יישן מולי בן-יהודה עד שלא ממש יתקן את הבאג בקרנל.

במקביל, התנהל משחק "מי הפיל את הפאקטה?" - משחק "חבילה הגיעה" ("ראש כרוב"? "תן לבת/ תני לבן"?), עם כיתובים מעט שונים. המשחק היה אמור לשעשע את האנשים בזמן ההמתנה, אך מסתבר שהוא לקח מעט יותר זמן מששיערתי. את סיומו ביצענו על הבמה, בנוכחות כל המשתתפים. לדוגמא: מולי בן-יהודה קיבל את החבילה עם הכיתובית "מי שיש לי מה ללמוד ממנו". רונן אברבנאל קיבל את הכיתוב "תרם ל live CD". גלעד בן יוסף קיבל את "תרם לקוד פתוח בממשל". נדב מבור קיבל את "כותב FLAMES הכי מקוריים" (לאחר תחרות עם MAV - מרק וולוביק, אשר נעדר מהארוע). עירא אברמוב קיבל את הכיתובית "בעל החתימה המקורית ביותר". כמעט לבסוף, כאשר הגיעה החבילה למולי, קרה ארוע בלתי מתוכנן: מולי עצמו היה צריך לקבל את ההחלטה מי הכי HACKER, בעוד כל הקהל צועק יחד "מולי". מולי העביר את החבילה אלי (אף אחד לא נעלב...), ואני לרוע המזל הייתי צריכה להחליט את ההחלטה האחרונה: הכיתוב האחרון היה "למי שמגיע לו/לה לקבל במתנה ספר". העברתי את החבילה לאור דונקלמן, שייסד יחד עם גיא קרן את מועדון חיפוקס, מגיע למועדון מזה חמש שנים ברציפות ומעביר בו הרצאות רבות.

המועמדים לפרס המקור היו כולם ראויים, אך מסתבר כי הבחירה נעשתה בהפרש משמעותי: מקסים יורש קיבל את הפרס, על פונטי קולמוס שהוא מעצב. נאום קבלת הפרס שלו היה מרגש. מקסים הודה על הפרס, ואמר כי הפרס האמיתי לאומן אינו כסף או זהב, ולא זרי דפנה, כי אם הידיעה כי אנשים משתמשים ונהנים מן היצירה שלו. אי לכך, נתוני ההורדות של חבילת קולמוס הם הגורם המשמעותי ביותר בסיפוק שלו. מקסים הוסיף והודה לאותם אנשים, אשר לא ידעו מחשב מהו, ובמשך 500 השנה האחרונות עיצבו בפרך את הציורים הקטנים אשר מהווים את צורתה של האות העברית.

בתחרות הטריוויה, גלעד בן יוסף שאל שאלות מקוריות ומענינות, ולעיתים אף התקבלו תשובות משעשעות. בחנו את עצמכם -
מה היה התדר של משרוקית שחולקה בקופסאות קורנפלייקס "קפטן קרנץ'"?
איך מאייתים נכונה NETSCAPE?
באיזה תואר החזיקה אשתו של לינוס 6 שנים ברציפות?
מה שפת האם של לינוס?
ועוד...

בשאלת המחץ התבקשו המשתתפים למנות סוגים של פינגווינים אמיתיים. התשובה tux אכן התקבלה על ידי חבר השופטים (שהורכב ממולי בן - יהודה, בסיוע אורנה אגמון, הדיילת בסנדלים התנכיים) בשל היותה משעשעת (הצוות התעקש על התשובה, גם כאשר הובהר כי השאלה עסקה בפנגווינים אמיתיים), אך התשובה "הרב שך" נפסלה מכיוון שהוגדרה כפוגעת, ולא כמשעשעת. (חבר השופטים הצהיר כי אין לו כוונה להתווכח עם אורנה).

לאחר חלוקת יתר הפרסים נערכה מסיבת חתימת מפתחות, ולאחר מכן התפזרנו לארוחת צהריים.

גם כתבים נכחו בארוע - גלית ימיני מהארץ, עידו קינן מ NRG, אסף מרגלית. צפו לקרוא דיווחים בעיתונות!
 

קישורים רלוונטיים

אוגוסט פנגווין 3 - היום שהיה | כניסה / יצירת מנוי חדש | 11 תגובות
סף חסימה
  
ההערות הינן מטעם כותביהן. אין צוות האתר לוקח אחריות על תוכנן
הידיעה ב-nrg (ניקוד: 1)
ע"י sforbes ב 06/08/2004 - 20:01

(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://www.xslf.com
http://www.nrg.co.il/online/10/ART/765/136.html

[ השב לזאת ]

ותמונות מהכנס (ניקוד: 1)
ע"י sforbes ב 06/08/2004 - 20:23

(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://www.xslf.com
בתפוז:
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=236&msgid=36588465

[ השב לזאת ]

Re: אוגוסט פנגווין 3 - היום שהיה (ניקוד: 1)
ע"י HeyYaL (____)
ב 06/08/2004 - 20:56
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://www.cheetux.ath.cx
שאלה קטנה, האם התוכנה תשוחרר לציבור מתישהו? (למרות שזה יכול להיות די ברור, אני די מעוניין בתוכנה).

Battery is 100% loaded :)

[ השב לזאת ]

Re: אוגוסט פנגווין 3 - היום שהיה(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 07/08/2004 - 16:15

איזו תוכנה? זאת של הטריוויה?

אני אשים אותה באתר של אוגוסט פינגווין בעוד כמה ימים אבל אני מזהיר אותך מראש שהיא תוכנת ה- QT הראשונה והיחידה שכתבתי אי פעם ואני בדר"כ כותב דרייברים וכיצו"ב אז אתה יכול לדמיין לעצמך איך נראה הקוד... :-)

גלעד.

[ השב לזאת ]

Re: אוגוסט פנגווין 3 - היום שהיה (ניקוד: 1)
ע"י CoolDaniFromAshdod ב 06/08/2004 - 23:23

(מידע על משתמש | שלח הודעה)
היה ממש כיף! כל הכבוד למארגנים. נורא נחמד להכיר אנשים שעד עכשיו היו בגדר דמויות וירטואליות... ולהתחכך קצת בסלבריטיז מבין הקהילה... :D
ומסתבר גם שלינוקסאים הם עם נחמד מאוד :) וגם מנהלי האתר אנשים חביבים ביותר ;-)

נתראה שנה הבאה שוב...

[ השב לזאת ]

אז ככה (ניקוד: 1)
ע"י herouth ב 07/08/2004 - 00:14

(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://herouth.port5.com/
נהניתי למדי.

גם אני אהבתי את כל המסכים שהאירו את הדרך ב"פעם שלישית גלידה". לא ידעתי שאתם מתכוונים באמת...

כדאי בפעם הבאה לעשות שני תורים לאנשים שלא נרשמו מראש. יותר נכון, שני אנשים שיטפלו בהם, כי בישראל אין דבר כזה שני תורים... אני הייתי לחוצה בזמן (בכל זאת יום שישי), וכל התורים והבלגנים גרמו לעיכוב בלוח הזמנים.

בדומה לכך, גם עניין הגלידה: לקח הרבה יותר מרבע שעה להגיע לגלידריה בהפסקה, ואני התייאשתי, הלכתי, חזרתי, ובסוף השגתי גלידה, אבל גם פיספסתי את התחלת תחרות הטריויה.

לגבי ההרצאות, אני בטוחה שדן אלוני שוחה בחומר, אבל הוא לא מתאים להרצות. ההרצאה היתה די מרדימה, למרות שסוף סוף הבנתי מה זה ה-coLinux שמנהל הפרוייקטים שלי הראה לי בגאווה על הווינדוס שלו... יואל איזקסון היה יותר טוב, וגם המצגת שלו היתה ערוכה יותר טוב.

חידון הטריוויה היה משעשע למדי. לעומת זאת ה"מי הפיל את הפאקט" היה פלופ גמור, משך סתם זמן, כשהיה ברור שאין בזה טעם וכולם מעבירים מהר. פשוט האדם שקיבל את הפאקט לא ידע שהוא אמור לפתוח את המעטפה ולמלא את ההוראות שבתוכה, בגלל זה זה התעכב. גם אני לא הייתי יודעת. הי, אני גיקית, מה אני מבינה במשחקי חברה? בכל מקרה, ברגע שברור שהמשחק מת, תנו לו למות.

הבחור מקומבוקס הציל את המצב בכך שבמקום פרסים מביכים (כמו web hosting למנכ"ל אקטקום) הוצעו מיד פרסי ספרים.

לגבי פעילויות הלובי, באמת הספרים היו רעיון מצויין וגם אני קניתי אחד. אבל חבל שלא הוסבר יותר בבירור מראש עניין החלפת הספרים, הייתי מביאה מהבית כמה וכמה ספרים.

בקיצור, יש מה לתקן, אבל סך הכל היה אחלה.

[ השב לזאת ]

הסתייגויות(ניקוד: 1)
ע"י ladypine ב 07/08/2004 - 09:54
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://vipe.technion.ac.il/~ladypine/
באופן אידיאלי, לא אמורים להגיע אנשים שלא נרשמו מראש. בשנה הבאה נדאג להגדיל את התמריץ להרשמה מראש. בראייתי, מי שלא נרשם מראש, אין לו זכות להתלונן על כך שלא היינו ערוכים לקלוט אותו. או לקחת חולצות של אנשים שנרשמו מראש. או את הגלידה שלהם.

בקשר לפאקט - כנראה אכן יש מקום להסביר על גבי העטיפה מה ההוראות, לכל שלב מחדש. תפקידו של המשחק היה לאפשר לאנשים להביע הערכה ולפרגן לאנשים אחרים, מעבר למסגרת פרס המקור, שהיא מצומצמת באופייה ותלוייה בדעת רבים. (כוונתי ב"דעת רבים" היא שהמקום השישי לא קיבל שום חיווי לכך שעבודתו מוערכת. זה מאד נחמד לדעת שמישהו חושב עליך או על עבודתך משהו חיובי).

אריה מקומבוקס עשה הרבה דברים טובים בשביל הכנס הזה, אבל אני חוששת שאת החלפת הפרס האינטרנטי בפרס ספר ביצעתי אני.

מה לא הוסבר מראש בנושא החלפת הספרים? ראי באתר האינטרנט של הכנס, http://august.penguin.org.il/books.html

באופן כללי, אנו עסוקים כעת בתהליך הפקת לקחים, לפני שנשכח. הכתובת למתן משוב, חיובי ושלילי כאחד, למארגני הכנס, בתוספת הצעות לשנה הבאה, היא:
august at projects.hamakor.org.il

תודה על המשוב,
אורנה.


[ השב לזאת ]

Re: אז ככה(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 07/08/2004 - 15:31
דווקא הגרסה של Drop The Packet מעל הבמה יצאה מעניינת.

[ השב לזאת ]

הוספתי ל lag של הפאקטה! (ניקוד: 1)
ע"י Toastie ב 07/08/2004 - 01:12

(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://toast.unwind.co.il
הפאקטה הייתה בידיי בערך שעתיים (במהלך כל ההרצאות), כאשר הכיתוב עליה הוא "תן לאדם שאת תרומתו/ה את/ה מעריך". פשוט לא ידעתי אם אני אמור לפתוח את החבילה (כי קיבלתי אותה בצדק :-) או להעביר אותה למישהו שאת תרומתו אני מעריך עוד יותר (ואז, במין משחק חולני אך די הגיוני לכנסי לינוקס, מישהו בסוף יפתח את החבילה ויזכה באיזה פרס).

בסופו של דבר מסרתי אותה as-is (עם הכיתוב הזה) למני ליבנה, שהיה המום לפחות כמוני. תוך שהוא מגמגם "מה .. מה .. אני אמור לעשות עם זה?!", מיהרתי להסתלק מהמקום.

כן, חנונים ומשחקי חברה...

[ השב לזאת ]

הצעות לשיפור ניהול ההרשמה (ניקוד: 1)
ע"י bombadil ב 07/08/2004 - 11:09

(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://
ואם אנחנו כבר בענייני הצעות לשיפור - ישבתי שם וכתבתי את המדבקות עבור אלה שלא נרשמו (ופיניתי את אריק לרישום בלבד). ושמתי לב שהיו אנשים שכבר הגיעו קרוב אלינו ורק אז נאמר להם שאם הם רוצים להצטרף ל"המקור" עליהם ללכת לדוכן אחר (בניהול אלון אלטמן) ולהרשם שם ואח"כ לחזור. האנשים החוזרים ש"נכנסו מהצד" נראו כנדחפים ע"י אחרים שלא ראו אותם קודם.

הצעות:
1. לבוא למקום מראש ולתכנן עם מפה איזה שולחן ישב איפה ומה יעשו בו - ולא להחליט על זה "מעכשיו לעכשיו" כמו שהיה עם דוכן ההרשמה ל"המקור" + הערות עצבניות ממנהלי "סינמה סיטי" על זה שהתור שלנו יחסום את המעבר.
2. להציב שלטים בתחילת התור (ולא על השולחן, איפה שכבר מאוחר מדי לראות) מה מקבלים בכל תור.
3. להציב שלטים נוספים שמפנים אנשים לכל מקום ("איפה זה אולם 10").
4. אירועים התחילו מבלי שהיתה עליהם הכרזה (הרצאות, חתימת מפתחות)

זהו בינתיים.

[ השב לזאת ]

Re: הצעות לשיפור ניהול ההרשמה(ניקוד: 1)
ע"י ladypine ב 07/08/2004 - 19:13
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://vipe.technion.ac.il/~ladypine/
שילוט העמדות כך שהשילוט יראה מסוף התור הוא רעיון מצויין. צריך לחשוב איך לעשות את זה מבחינה טכנית - צריך לתלות שלטים גבוה בתוך אולם עם תקרה גבוהה יותר. אולי להציב אדם שכל תפקידו לכוון אנשים לתור המתאים.

בקשר לאנשים שנראו כנדחפים - הייתי מודעת לבעייה, וניסיתי להבהיר לעומדים בתור כי אלו ש"נדחפו" לפניהם (בתור הלא-רשומים) קיבלו הוראת סדרן לעשות כן. אני מסיקה מדבריך שלא כל כך הצלחתי. אלו שנשלחו לעמדת המקור התבקשו (בדרך כלל, אחרי שהבחנתי בתורים האינסופיים) לחזור אלי מאחורה, כדי לעקוף את התור.


הייתה מפה לדוכנים. הדוכן שהוזז, ככל שראיתי, היה דוכן ההרשמה עצמו.

שילוט לאולם אכן נחוץ. אוסיף לרשימה.

היתה הכרזה ברמקול למסיבת המפתחות. הרצאות הותחלו לאחר הפניית עיקר הקהל לשם, ולפני תחילת ארועים נוספים הסתובבתי בקהל וצעקתי, בנסיון לגבור על המוסיקה ממסיבת הבת-מצווה שהתרחשה במקביל. נקודת השקט בסביבה נכנסה לסיכום הארוע. אני אוסיף גם את היכולת לכרוז בלובי.

תודה, אם תחשוב על עוד משהו - אנא אמור.

[ השב לזאת ]