ווטסאפ - לינוקס, BSD, קוד פתוח ותוכנה חופשית בעברית. Whatsup - Linux, BSD, open source and free software in Hebrew

 
 
  כניסת חברים · רישום · שכחתי סיסמה  
tux the penguin

quick_linkהבטחות, הבטחות

published at 12/09/2003 - 19:38 · ‏פורסם דוביקס · ‏tags מיקרוסופט , דעות ופרשנות · שלח לחברידידותי למדפסת
מיקרוסופט לפעמים אנחנו, כמשתמשי תוכנה חופשית, לא מעריכים איזה מציאה יש לנו ביד. דברים שהתרגלנו לקחת אותם כמובנים מאליהם, לא קיימים בחלונות.

הרבה מהכסף שנשפך על לונגהורן, הגירסה הבאה של מערכת ההפעלה חלונות אשר מועד השחרור שלה עדיין לא ברור, כדי לעשות את הדברים בצורה יותר נכונה, ממומן ויממומן ע"י אלו שקונים ושיקנו רשיונות של חלונות בין אם הם צריכים את החידושים הללו או לא.

תארו לכם מה היה קורה אם שבריר מהכסף הזה היה הולך למימון משכורות למפתחי תוכנה חופשית וקוד פתוח? תארו לכם לאן היינו מגיעים היום, אם לוקחים בחשבון את ההצלחה המדהימה של לינוקס והקוד הפתוח בשנים האחרונות.

הסקירה שמובאת להלן היא דעתי האישית, אני מאמין שחשוב לדעת מה קורה אצל השכנים ולו רק כדי להבין שהרבה מזה הוא Hype שלא מתבסס בהכרח על עובדות מוצקות. הרבה ממה שיוצג כאן בהמשך כ"חדשני" ואטרקטיבי כבר קיים בתוכנה חופשית, בין אם בפרוייקטים מוגמרים ובין אם בפרוייקטים על הנייר.

מה גם שחשוב לזכור שעד שהגרסה הזאת תצא יש עוד הרבה זמן, ואם ההתקדמות של התוכנה החופשית תימשך כפי שהייתה בשנתיים האחרונות אז האקשן האמיתי עוד לפנינו. לצורך העניין טרחתי לקרוא את הסקירה המרתקת הזו אודות לונגהורן, הגרסה הבאה של חלונות.

עוד נקודה מעניינת, הרבה ממה שמופיע בסקירה זו נוגע לממשק המשתמש, ולא למנועים שמפעילים את כל העסק. כנראה שבמיקרוסופט עדיין מאימינים בסיסמת הבחירות הישנה "חווית המשתמש" או eXPerience, אבל גרוע מכך הם עדיין חושבים שהיא באה לידי ביטוי בקישקושים שעל המסך, ולאו דוקא במנגנוני האבטחה, היציבות, מנגנוני השליטה במערכי המחשב ואולי אפילו ... החופש של המשתמש לבחור במה שמתאים לו לשם שינוי?

מאחר וסקירה זו איננה תרגום של המאמר המקורי אלא פרשנות שלי, בניסיון ללהציג את הדברים לאשורם (או לפחות כפי שאני מבין אותם) היא איננה מתייחסת לכל הנתונים במאמר המקורי המפורט מאוד, מהלל ומשבח וכולל תמונות מסך רבות שחסכנו לכם.

מבנה מודולרי

אחד החסרונות הגדולים של חלונות היא חוסר המודולריות שלה. "חלונות" כפי שאנחנו מכירים אותה כיום היא אוסף רב של מערכות הפעלה שונות שאינן תואמות זו את זו ואינן משתמשות באותו בסיס קוד. חלונות למחשב שולחני אינה חלונות למחשב כף יד, גם אם זה אותו שם. מבנה לא מודולרי זה מייקר את התחזוקה שלהן ומביא לחוסר תאימות ברמת הקוד והיכולות הבסיסיות של מערכות ההפעלה בסביבות שונות.

להבדיל, המבנה המודולרי של לינוקס (קרנל, X, מנהל חלונות ותתי המכלולים שלהם) מאפשרים להתקין את לינוקס בין עם במחשב כף יד (טלפון סוללרי, מכונית או מיקרוגל, לצורך העניין) או במחשב על שולחן העבודה. מדובר באותו בסיס קוד ומערכת הפעלה יחידה, לינוקס.

מיקרוסופט משלמת את המחיר של תכנון מערכת גרוע. השינוי שהיא עומדת לבצע לא יתרום הרבה למשתמשי הקצה, אבל יעזור למיקרוסופט להוריד את עלויות התחזוקה של מערכות שונות. שינוי מעין זה הוא כואב ועמוק, וצפוי לזעזע את היסודות של המערכת, מה שמסביר את הזמן הרב שיקח עד שהוא ימומש (ומכאן גם טענות שונות שעולות לאחרונה לגבי העדר תאריך שחרור רשמי שלה).

שינוי כזה עוד עשוי לפתוח פרצות אבטחה חדשות (כמיטב המסורת, אם תרצו) אם להסתמך על המתרחש בימים אלה למרות ההבטחות של מיקרוסופט לבצע בדיקות איכות קפדניות בחלונות 2003? (בלאסטר צחק כל הדרך ברשת).

לא מאובטחת By Design

שינויים במנגנון ההתקנה והגדרות התצורה המתוארים במאמר פשוט משעשעים.

ציטוט: "מיקרוסופט התקדמה רבות בטכנולוגיית הרכיבים שלה ובנתה גרסה של מערכת הבסיס של לונגהורן שניתנת להפעלה מתקליטור. תמונת אתחול זו תאפשר למשתמשים להתקין את לונגהורן הרבה יותר מהר מכפי שהיה אפשרי בעבר.

הבנתם את זה? עושה רושם שגם במיקרוסופט מתלהבים מקנופיקס: "אימג' של חלונות שיעלה מתקליטור ויאפשר התקנה מהירה." ולמה זה יביא?

"מאיירס אומר שהיעד הוא התקנת לונגהורן ללא צורך בהשגחה צמודה, שתמשך 15 דקות מתחילתה ועד סופה. השוו את זה ל-60 דקות שלוקח להתקין את XP - זה פשוט מדהים."

גם אני מרגיש את ה"מדהים" אבל מהחוצפה דווקא. 15 דקות להתקנת חלונות זה מדהים?

אולי הגיע הזמן שמישהו יספר להם שמשתמשי לינוקס נהנים מהפיצ'ר הזה כבר שנים, ושלינדוס אפילו מתיימרת (ומוכיחה זו בפועל) לעמוד בהתקנה שהיא פחות מ 10 דקות?

חשבתם שזה הכל? חכו לטוב ביותר:

"בלונגהורן, קוד הבסיס של המערכת והמידע הם חסרי-שפה, ולכן ניתן להוסיף שפות להתקנת הבסיס".

אני מציע למפתחים של מיקרוסופט לחפש בגוגל "gettext" ו-"inteltoolize", הזדמנות למצוא משהו מתוכנה חופשית. במחשבה שניה, אולי כדאי שלא, אם לוקחים בחשבון מה הם עשו לרעיונות אחרים שהם העתיקו.

מנוע גרפי חדש בשם הקוד Avalon או בשמו המלא Desktop Composition Engine (DCE) מחליף את GDI. זה טוב ליהודים או רע ליהודים? קודם כל, דרישות החומרה יגדלו, כמיטב המסורת. מסך בגודל מינימלי של 1024x768, פלטת צבעים של 32 ביט, האצת 3D בחומרה עם 64M זיכרון מסך. יש לכם מחשב בלי זה? חייכו, אכלתם אותה.

מערכת ההפעלה החדשה אף תתמוך בשלושה מודלים של חווית משתמש: דמוי 2000, ושתי חוויות משתמש חדשות לגמרי שבטוח יבלבלו את כל מי שמשתגע כל פעם שמשנים לו את הממשק:

"חווית המשתמש של לונגהורן תהיה חדשנית וייחודית לעומת חלונות XP או כל גרסה קודמת של חלונות".

איזה יופי. בחירה בין כמה מנהלי חלונות. לשלוח לכם דיסק התקנה של לינוקס אולי? יחסוך לכם הרבה מאמץ.

מתחת למכסה המנוע

עוד ציטוט: "תחת DCE, כל אפליקציה מציירת לשכבה משלה במקום למסך עצמו. חלונות אחראית לחיבור השכבות, ולכך מתווספים אפקטים המופעלים על כל שכבה בנפרד.

נראה לי כמו תכונות מתקדמות של השרת הגרפי X שקית' פקארד משחרר להנאתנו מדי פעם, לא?

לונגהורן תתהדר גם ב"חלונות שקופים ואפקטים שיעשירו את חווית המשתמש" - אם זה נשמע כמו קרמבה/gDesklets, נראה כמו קרמבה/gDesklets, ומתנהג כמו קרמבה/gDesklets - אז מה זה? לונגהורן כמובן.

נקודה אחת חיובית שלא מוכר לי תואם שלה כיום, הוא Windows Rescaling במקוםWindows Resizing שאומר שלא רק גודל החלון משתנה אלא גם כל מה שבתוכו באותו קנה מידה. זו בהחלט תכונה שנשמעת שימושית, ולשם שינוי מקורית.

מערכת קבצים חדשה?

מערכת הקבצים החדשה WinFS היא לא בדיוק מערכת קבצים, כפי שמתברר. היא מעטפת מבוססת SQL מעל NTFS. בשורה מצויינת לכולנו, שהרי תמיכת NTFS בלינוקס הולכת ומתפתחת (ומתייצבת) כך שעד חלונות הבא סביר להניח שתהיה תמיכה לא רעה בה. לגבי ממשק איכסון הקבצים המבוסס SQL ומילות קשר לאיכסון/חיפוש קבצים, כבר נתקלנו בפרוייקטים דומים גם ב KDE וגם בגנום. לא משהו שאי אפשר יהיה להתמודד איתו.

נשמע די דומה בקונספט ל-GnomeFS, מערכת אכסון וחיפוש אסוציאטיבי עתידית בלינוקס. יש להניח שמיקרוסופט לא המציאה את החיפוש המחשב, ועוד נזכה לחידושים בנושא, אבל הייתם רוצים שמערכת הקבצים שלכם תשב שרת SQL? רק תחשבו על השמות שיעשה מי שיצליח לחדור לכם למחשב.

וזה עוד לא הכל. לונגהורן עוד תציע תמיכה בצריבת DVD (ביג דיל) ומנגנון לעריכת DVD. קצת אירוני מן הסתם אם לוקחים בחשבון שפלאדיום תהפוך את האפשרות שלהקהל הרחב להנות ממגוון כלי המולטימדיה שיסופקו לו למוגבל משהו:

"הם מספקים פלטפורמת מחשוב אשר עליה לא תוכל "לשחק" עם היישומים, והיישומים יוכלו לתקשר באופן מאובטח עם היצרן. היישום הברור ביותר הוא ניהול זכויות דיגיטלי (DRM): חברת דיסני תוכל למכור לך תקליטורי DVD אשר יפוענחו ויפעלו על פלטפורמת "פלאדיום", אבל לא תוכל להעתיקם. תעשיית המוסיקה תוכל למכור לך מוסיקה להורדה שלא תוכל לשתף עם אדם אחר. הם יוכלו למכור לך תקליטורים אשר תוכל לנגן רק שלוש פעמים, או רק ביום ההולדת שלך. כל מיני אפשרויות שיווק חדשות יתאפשרו." (ציטוט מתוך שאלות נפוצות אודות "פלאדיום" / TCPA)

עלות בעלות כוללת (TCO)

ממשק משתמש חדש מבטיח לנו ניסים ונפלאות. בקר עוצמת קול מובנה בדסקטופ! אשפים חדשים (ואטרקטיבים, יש לציין). מעניין כמה כסף אירגונים יצטרכו לשפוך על הדרכה מחדש של המשתמשים שלהם.

מחשוב אמין

למרות שהמאמר לא מתייחס ל"יוזמת המחשוב האמין" המוכרת גם בשם TCPA גם בתחום הזה יש לתוכנה החופשית מה להציע במטרה להבטיח שלינוקס לא תשאר מחוץ למשחק, בין אם במטרה לספק יכולות אבטחה שונות או כדי להבטיח שלינוקס תשאר חלופה אפשרית גם בשוק בו מערכות הפעלה ידרשו לספק תמיכה ב-TCPA.

גזר הדין

ממה שאני רואה, חלונות לונגהורן לא מחדשת דבר. כן, את המערכת כותבים מחדש (שלא יעלמו חלילה פרצות האבטחה והבאגים) אבל כמעט את כל מה שאנחנו רואים כבר יש בתוכנה חופשית כיום בצורה זו או אחרת ובמצב פיתוחי כזה או אחר (לפחות בהיבט הרעיוני). אם זאת החלונות שעלולה להפחיד אותנו, אז אני הרבה יותר רגוע עכשיו.
 
הבטחות, הבטחות | כניסה / יצירת מנוי חדש | 27 תגובות
סף חסימה
  
ההערות הינן מטעם כותביהן. אין צוות האתר לוקח אחריות על תוכנן
תגובה: הבטחות, הבטחות (ניקוד: 1)
ע"י CooL_SPoT (linuxfun@email.com)
ב 12/09/2003 - 20:01
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://angelfire.com/d20/csmusic
דוביקס כתב טוב מאוד את הכתבה הזאת
רק הערה אחת
אי אפשר לשפוט את החתול כשהוא עוד בשק
אני מאמין שכשתצא longhorn יהיה לנו מספיק על מה לצחוק :)
בינתיים כדאי להמתין

[ השב לזאת ]

תגובה: הבטחות, הבטחות(ניקוד: 1)
ע"י דוביקס ב 12/09/2003 - 20:07
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://
חן חן, אבל גם לדיטיגס מגיעה תודה על העשרת הסקירה במידע נוסף.

[ השב לזאת ]

תגובה: הבטחות, הבטחות (ניקוד: 1)
ע"י CoolDaniFromAshdod (masha_hkipod(AT)walla.co.il)
ב 12/09/2003 - 20:01
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://
מאלף. כל הכבוד.

[ השב לזאת ]

תגובה: הבטחות, הבטחות (ניקוד: 1)
ע"י Nicko (nicko@ssh.co.il)
ב 12/09/2003 - 20:32
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://nicko.ma.cx
ממש נהנתי לקרא את הכתבה :)
כל הכבוד.

[ השב לזאת ]

תגובה: הבטחות, הבטחות (ניקוד: 1)
ע"י Nicko (nicko@ssh.co.il)
ב 12/09/2003 - 20:32
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://nicko.ma.cx
ממש נהנתי לקרא את הכתבה :)
כל הכבוד.

[ השב לזאת ]

תגובה: הבטחות, הבטחות (ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 12/09/2003 - 21:17
לדעתי הם לומדים וילמדו מ Linux וכל מה שיש בתחום, כמו שלמדו מ Novell איך להפעיל FileSystem רציני, והבסיס של מערכת ההפעלה יהיה טוב יותר. צריך להביא בחשבון שחלונות (XP וכ"ו) צעירות יותר מ Linux והן בעצם Spin-off מ DOS - מישהו זוכר Win3.1 ? ככה זה התחיל.
הם יוסיפו הרבה Fetures שיש היום ב Linux ו Unix, כי הם רוצים להתחרות בשוק העיסקי.
נקודה אחרת : יש אנטי מובנה בקהילת הקוד הפתוח ל חלונות, אבל הגיע הזמן לשנות גישה ולאמץ משם חלקים מהידידותיות למשתמש. החלק הזה לוקה בחסר ב Linux בכללי. דברים כמו אשף להיתחברות לאינטרנט, עם כל הדרייברים Built-in אחרי setup, וכ"ו וכ"ו. זה שהם חברה מסחרית אומר שהם השקיעו הרבה בלימוד הרגלי משתמשים ועיצוב, ולא צריך להמציא את הגלגל ב Linux. אין שום Copyright על ממשקי משתמש, ומותר לקבל רעיונות. זה נכון גם לגבי MacOS X - ללמוד גם משם, בעוד Linux עושה את דרכה ממע' ל מומחים ולשרתים.
ונקודה אחרונה - LindowsOS 4.0 הותקנה אצלי בפחות מ 4 דקות (!), מול הזמנים שמתוארים בכתבה. זמן קצר להפליא.
תודה.

[ השב לזאת ]

תגובה: הבטחות, הבטחות(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 12/09/2003 - 21:19
[תגובה לעצמי] מבחינת ידידותיות למשתמש Linux צריכה לעשות ל XP מה שהיא עשתה ל Mac. לקבל רעיונות, ולהיות נוחה Cohirent ו Consistent למשתמש ההדיוט.

[ השב לזאת ]

תגובה: הבטחות, הבטחות(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 12/09/2003 - 21:29
ההצלחה של מיקרוסופט היא לא תוצאה של האיכות של ממשק המשתמש. הם ממילא גנו את הרעיון ממק והם לא חידשו שום דבר בשנים האחרונות חוץ מלהעמיס עוד ועוד פרטים מיותרים. אני מאוד מקווה שהמגמה של "ללמוד מחלונות" לא תתמש. יש מקום לחדשנות ויש לא מעט ביקורת על זה שלינוקס, למשל KDE, מנסים לחקות אותם. יש בזה הגיון מסוים, אבל חשוב שיהיו פרוייקטים עם קצת יותר מעוף כמו GNOME שילכו לכיוון פחות צפוי.

[ השב לזאת ]

תגובה: הבטחות, הבטחות (ניקוד: 1)
ע"י Anonymous_Coward (r_yehuda@netvision.net.il)
ב 13/09/2003 - 00:13
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://my.ort.org.il/tolkien/gandalf
"הם ממילא גנו את הרעיון ממק"
לזה אני קורא Freudian slip...

[ השב לזאת ]

תגובה: הבטחות, הבטחות(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 13/09/2003 - 14:31
מבחינה היסטורית אפל גנבו את הרעיון מזירוקס. מיקרוספוט גנבו אח"כ.

[ השב לזאת ]

תגובה: הבטחות, הבטחות(ניקוד: 1)
ע"י דוביקס ב 12/09/2003 - 21:29
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://
iwiz.linux-kinneret.org

[ השב לזאת ]

Re: תגובה: הבטחות, הבטחות(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 12/08/2004 - 22:43
לא רק לינדוס, גם מנדרייק מותקנת בכ10 דקות.

[ השב לזאת ]

תגובה: הבטחות, הבטחות (ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 12/09/2003 - 21:20
[תוספת לתגובה שלי]
מבחינת ידידותיות למשתמש Linux צריכה לעשות ל XP מה שהיא עשתה ל Mac. לקבל רעיונות, ולהיות נוחה Cohirent ו Consistent למשתמש ההדיוט.

[ השב לזאת ]

תגובה: הבטחות, הבטחות (ניקוד: 1)
ע"י CooL_SPoT (linuxfun@email.com)
ב 12/09/2003 - 22:29
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://angelfire.com/d20/csmusic
אם אתה רוצה להתשמש במשהו דומה למיקרוסופט תשתמש בxpde, אבל רמת הפונקציונאליות שתקבל תהיה שווה לת*ת

[ השב לזאת ]

תגובה: הבטחות, הבטחות(ניקוד: 1)
ע"י milo ב 12/09/2003 - 23:30
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://www.miloberi.com
אם מדברים על המנשק משתמש
אז לא לקחת מאיכס פי את הידידותיות
אלא ממקינטוש את המקצועיות
ואני מבטיח לכם שהם הרבה יותר שווים מאיכספי

ודוביקס
אתה פטיש!!!!!!!!!!!
:)

[ השב לזאת ]

תגובה: הבטחות, הבטחות (ניקוד: 1)
ע"י CooL_SPoT (linuxfun@email.com)
ב 12/09/2003 - 23:48
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://angelfire.com/d20/csmusic
"
ודוביקס
אתה פטיש!!!!!!!!!!!
"

מסכים עם כל מילה :)

[ השב לזאת ]

Re: תגובה: הבטחות, הבטחות (ניקוד: 1)
ע"י TNT (Tinty@SpyMac.com)
ב 22/05/2004 - 09:22
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://whatsup.org.il
8 חודשים אחרי-תוסיפו גם אותי לרשימת המברכים :)

[ השב לזאת ]

Re: תגובה: הבטחות, הבטחות(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 13/08/2004 - 02:15
הבעיה עם הידידותיות היא לא בממשק, הממשק לא רע. מה שכן, צריך להתרכז בזיהוי חומרה והתקנת תוכנה נוחים. דברים כמו RPM ובעקבותו URPMI עוזרים מאד למשתמש ההדיוט, שלא סובל קמפול תוכנות והתמודדות עם הודעות שגיאה בלתי מובנות על ספרית gcc כזו או אחרת.

[ השב לזאת ]

תגובה: הבטחות, הבטחות (ניקוד: 1)
ע"י Anonymous_Coward (r_yehuda@netvision.net.il)
ב 12/09/2003 - 21:26
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://my.ort.org.il/tolkien/gandalf
כתבה מעניינת מאוד. ממש נהניתי לקרוא את זה.

[ השב לזאת ]

תגובה: הבטחות, הבטחות (ניקוד: 1)
ע"י MediTran ב 13/09/2003 - 02:37

(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://
הנושא עלה כבר לפני כמעט חצי שנה במאמר של PC Magazine:
http://www.whatsup.org.il/article.php?sid=1400

עד 2010 (המועד המשוער לשיחרור לונגהורן) יש מספיק זמן
לקהילה להתארגן ולתת למיקרוסופט בעיטה בדיוק במקום הרגיש.

ויפה שעה אחת קודם.

מ.

[ השב לזאת ]

תגובה: הבטחות, הבטחות (ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 13/09/2003 - 04:23
דוביקס, כתבה מצוינת.

שתי הערות:
1) אתה בעיקר משכנע את המשוכנעים.
2) עם כל הכבוד וההערכה ל-gettext, הוא מהווה שבריר קטן של העבודה שצריך לבצע כדי להתאים אפליקציה לשפות שונות. זו עבודה קשה, ובינתיים מיקרוסופט עושה אותה יותר טוב מקהילת הקוד הפתוח. אני לא יודע על מה הם עובדים ללונגהורן, אבל דווקא בתחום הזה יש לנו הרבה מה ללמוד מהם.

[ השב לזאת ]

תגובה: הבטחות, הבטחות(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 13/09/2003 - 10:56
יש להם כמובן כלים טובים אבל בהבדל אחד גדול אין למפתחים גישה לקוד. מאחר ומפתחי קוד פתוח כן מסוגלים לגשת לקוד יש פעילות לוקאליזציה מאוד טובה. אני גם חושב שהרבה יותר קל ל"לא מפתחים" לעבוד עם כלי הבינאום של הקוד הפתוח כמו KBabel והאחרים. בגלל זה למשל, KDE/KOffice תורגמה לכל כך הרבה שפות והייתה בין הראשונות שהייתה זמינה במהדורה מתורגמת לכל השפות (11) המדוברות בדרא"פ וכן הלאה. אחת הנקודות הכי בעייתיות למיקרוסופט שצריכה להזמין שירותי בינאום מחברות צד-שלישי לעיתים.

חוץ מזה תרגום מאוד מוטה תרבותית. אין שום היגיון שצוות של מפתחים שיושב ברדמונד יצליח לתרגם טוב יותר מקבוצת מתנדבים בישראל שמתלבשת על הפרוייקט, בין אם לטוב או לרע לעיתים. ההבדל הוא שיש אפשרות לקחת את האחריות על דברים שחשובים לך ולא לנשק לסקופ את הזרת על זה שהוא בכוחות עצמו הביא את מיקרוסופט לעשות לנו טובה ולבנאם את המוצרים שלה גם לעברית.

לא רוצים טובות ולא רוצים להיות תלויים בתוכניות העסקיות של אף אחד.

[ השב לזאת ]

תגובה: הבטחות, הבטחות (ניקוד: 1)
ע"י ChooX ב 13/09/2003 - 06:06

(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://yallara.cs.rmit.edu.au/~gabraham
טוב לראות כתבה מקורית של וואטסאפ!

רציתי רק להעלות נקודה אחת בקשר לחלונות - דווקא הרבה מבסיס הקוד של חלונות הוא כן משותף לגרסאות שונות.
לדוגמה, אין ההבדל בין חלונות 2000 Professional, Server, Advanced Server, Datacenter. יש ערך אחד ברג'יסטרי שקובע איזו גרסה יש לך. מה ההבדל במחיר ביניהם? :-)

זו גם הסיבה שתולעים מצליחות לחדור לכך כך הרבה גרסאות, מ-NT ועד ל2003- - חלק גדול מהקוד מקורו עוד ב-NT ולא השתנה.

[ השב לזאת ]

תגובה: הבטחות, הבטחות(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 13/09/2003 - 10:58
נכון. אבל אתה יודע למשל שחלונות CE היא מוצר אחר לחלוטין וכמובן גרסות 9.x של חלונות אף הן. לכן כשמיקרוסופט אומרת Sacle-up ומדברת על חלונות במחשב כף יד וב-Data Center היא מטעה את הלקוחות שלה.

[ השב לזאת ]

מה הערך ברישום שצריך לשנות?(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 13/09/2003 - 12:28
מאיפה אתה יודע את זה?
האים אתה יכול לתת קישור לזה איפהשהוא ברשת?
(בתנאי שזה לא גובל בפירטיות, במקרה זה אני אפתוס אותך בדוא"ל...)

- דיאגו

[ השב לזאת ]

תגובה: מה הערך ברישום שצריך לשנות?(ניקוד: 1)
ע"י ChooX ב 13/09/2003 - 14:48
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://yallara.cs.rmit.edu.au/~gabraham
קראתי על בספר של אנדרו טננבאום (ממציא מיניקס):
Modern Operating Systems, 2nd ed
עמוד 768-769:
Like previous versions of NT, Windows 2000 comes in several product levels ... the differences between them all these versions are minor however, with the same executable binary used for all versions.... At boot time, the operating system checks the registry to see which version it is"

תבדוק בעצמך - תריץ strings, hexedit או regedit על הרג''יסטרי ותוכל למצוא את זה בעצמך (מפתחות בשם ProductSuite ו-ProductKey)

כמה סייגים:
א. יש כמה תוכנות בחלונות שבאות עם גרסת Server ולא גרסאות פשוטות יותר, אבל בעיקרון זו אותה מערכת הפעלה (הגיוני לא?).
ב. אי אפשר לשנות את הערך הזה מתוך חלונות. זה גם לא חוקי ומפר את ה-EULA.

[ השב לזאת ]

Re: הבטחות, הבטחות (ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 09/12/2004 - 18:46
הכתבה הזאת כ"כ עקומה מבחינת קוד :/
אגב, הבלאסטר לא הגיע אלי פעם אחת בווינדוס 2003... לא יודע על מה אתה מדבר.
את השאר לא טרחתי לקרוא :)

[ השב לזאת ]