שלום לכולם,
אני חושב שיצא לי להגיב בנושא בכל מיני שרשורים אחרים אבל אני חושב שאפתח שירשור ייחודי בנושא.
כיצד לבנות ממשקים - לחפש פתרונות יצירתיים ונוחים שאולי לא יהיו סטנדרטיים או ללכת על ממשק סטנדרטי שכבר קיים ומוכר.
דוגמאות:
- הממשק החדש של Gnome בהפצות של Novel הופך לדומה בצורה מחרידה לזה של חלונות (מבחינת מקיום הפנלים/תפריטים)
- Linspire מחקים בלי בושה את המראה של חלונות
- אפשר למצוא נוף חלונאי (דשא ירוק/שדה ושמיים כחולים) על שולחן העבודה של לא מעט הפצות.
אחד הדברים האחרונים שגרמו לי לפתוח את השירשור היה המראה של שולחן העבודה של XFCE שהועתק באופן ברור מ-Gnome. כשראיתי את xubuntu לראשונה בהתחלה לא הבנתי אם אני ב-Gnome או ב-xfce.
כאשר אני חייב להזכיר של-xfce יש ממשק מאוד מקורי והייתי אומר שלא פחות נוח מאחרים.
אז, מה רע - נוח לאנשים כשהם רואים דברים מוכרים?
נכון, מה רע? אז בואו נשתמש במערכת הפעלה אחת ואז לכולם יהיה נוח.
החיקויים האלה - פוגעים ביצירתיות ופיתוח ממשקים חדשים שיכולים להיות יעילים ומאוד נוחים לעבודה.
א. אם לא הייתי רואה את הסידור הפנלים הנוח של Gnome לא הייתי מגיע לזה.
ב. אם לא הייתי רואה שב-KDE משתמשים ב-Focus Follows Mouse הקלאסי למערכות ה-UNIX לא הייתי מתחיל להשתמש בזה (גם בחלונות).
ג. אם לא הייתי נתקל ב-Pager לא הייתי יודע מה זה ריבוי שולחנות עבודה.
התופעה של חיקוי והפשטה למען הכרות מאוד מדאיגה אותי. אם תמיד נחקה זה את זה לא ניצור שום דבר חדש שאולי יהיה נוח יותר, יעיל יותר ובסופו של דבר יתפוס משתמשים רבים לעבוד עם זה.
לכל סביבה יש את הצדדים המקוריים שלה: ל-Gnome, ל-Tiger, ל-KDE, ל-XFCE וגם ל-Explorer של Windows.
חבל להנעל על משהו סטנדרטי. לצורך העניין אני לא מדבר על סביבת העבודה בלבד אלא על ממשקים באופן כללי, אם אלה ממשקי תוכנות רגילות או אפילו עיצוב אתרים.
מה דעתכם בנושא!