שלום לכולם,
באמתי להוציא קצת קיטור...
למה אין אחידות בסיסית בין יישומי Office שונים?
יש לי קטע מסמך שאני כותב (באנגלית - טקסט פשוט עם כמה תמונות png בלי תרשימי זרימה או כל מיני דברים מיוחדים). אני הולך לשלב את הקטע במסמך Word בעתיד ולכן רציתי לשמור בפורמט הכי פשוט - RTF שהוא גם פורמט מוגדר היטב ומראש תוכנן לתיאמות של יישומי אופיס שונים (הרי מדובר בטקסט פשוט ביותר לא צריך דבר מיוחד)...
שמרתי כ-ODT/RTF/DOC
טוב לבדיקה פותח RTF
ב-AbiWord תמונה אחת נעלמה
ב-KWord - הכל נעלם (כולל מלל) פרט למסגרת טבלה קטנה?
ב-OO נעלמו כל התמונות
פותח DOC
ב-AbiWord - תמונה זחלה לאמצע ומסתירה את הטקסט
ב- KWord התמונות נעלמו
OO פתח כמו שצריך
פתחתי ODT
ב-KWord מסמך בעל 2 עמודים הפך למסמך 3 עמודים. התמונות זזו. המיספור של רשימות השתבש (במקום 123 רשימה שניה 123 נהיה 123 רשימה שניה 456)
ב-AbiWord - לא נשמרו שום עיצובים אין רשימות ממוספרות אין כותרות רק טקסט/טבלאות ותמונות.
טוב OO זה פורמט טבעי שלו.
רגע - מדובר בפורמט פשוט מוגדר ומתועד RTF גם איתו אין תאימות אפילו בין OO לעצמו!
ODT משובש לגמרי ב-KOffice...
עם מה אני אבוא למחשב חלונות? לכתוב טקסט ב-ASCII ולהדביק אותו ואז לעשות עבודה מחדש לעיצוב (רשימות/subscript)???
מה יהיה??? מתי יישומי אופיס יתחילו לדבר בינם לבין עצמם!!! (לפחות הפתוחים שביניהם)
בסה"כ מדובר בטקסט עם:
כותרות/רשימות ממוספרות/טבלה וכמה תמונות PNG בלי תרשימי זרימה בלי שטויות...
למען באמת OOo2 פותח מסמכים מאוד מורכבים של MS (שכוללים נוסחאות תרשימי זרימה) יותר טוב מאשר יישומי קוד פתוח פותחים מסמכים שנשלחים בינם לבין עצמם בפורמטים פתוחים/מתועדים היטב...
השאלה אם אני אשמור את המסמך כ-doc האם אני אהיה בטוח שהוא ייפתח?
אין לידי Word לבדוק את הנושא!
האם ייצוא ל-doc איכותי באותה רמה שקריאה של doc ע"י OO?
תודה!!!
(LaTeX באנגלית שולת!!!!1111) חבל שלא עובדים איתו בעבודה

השיכנועים לא עוזרים...
נ.ב.: שיהיה ברור - אני לא מגנה שום חבילת יישומי משרד - הכל אותו דבר באם זה MS Word, KWord, OOWriter או AbiWord.
אני מדבר על יישומי Office באופן כללי...
נ.נ.ב.: תמיד ראיתי ב-RTF פורמט אולטימטיבי להחלפה של מסמכים פשוטים שנתמך בכל מקום... נוכחתי לגלות שזה לא נכון.