פורסם: 23/10/2005 - 10:43
נושא ההודעה: משמרת מחאה לרגל ביקור ביל גייטס בישראל.
|
לינק לינק לינק:
http://zgugiot.com/?p=13
לרגל ביקורו בישראל של בריון התוכנה מספר 1, ביל גייטס, תהיתי אם מתקיימת איפשהו הפגנה ו/או משמרת מחאה נגד המונופול הדורסני שהוא יצר. יש מתנדבים להרים דבר כזה? איפה לדעתכם אפשר לפרסם?
הערה:
פוסט זה נכתב מפיירפוקס על "חלונות". לא באתי להתלהם שלינוקס טובה מווינדוז או להיפך. לא באתי לרמוז שכל הלינוקסאים הם אנטי-חלונות. יש לי את שתיהן. למשמרת המחאה הזו, אם תתקיים, אופי חברתי יותר.
מי בעד, שירים יד.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 23/10/2005 - 11:01
נושא ההודעה:
|
את תכיני את העוגה? וכמובן תתנדבי להציע לו לטעום ממנה בעדינות? 
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 23/10/2005 - 11:03
נושא ההודעה:
|
|
מיותר! פשוט מיותר!
במיקרוסופט צריך להתחרות, ולא לעשות הפגנות או להאשים אותה במשהו, מדובר בחברה עסקית כמו כל חברה אחרת שרק רוצה להגיע גבוה יותר.
דימה
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 23/10/2005 - 11:07
נושא ההודעה: אבל אבל
|
| DimaIL : | מיותר! פשוט מיותר!
במיקרוסופט צריך להתחרות, ולא לעשות הפגנות או להאשים אותה במשהו, מדובר בחברה עסקית כמו כל חברה אחרת שרק רוצה להגיע גבוה יותר.
דימה |
אבל חוק זה חוק. מן הראוי שגם המולטי-מיליארדרים יצייתו לחוק. מייקרוסופט מקיימים קרטל ודורסים באלימות כל מתחרה. קמפיין ההפחדה וההלשנה המרושע שלהם גם אכזרי. אני לא חושבת שקיים ויכוח על צריך-או-לא-צריך למחות כנגד דרכי הפעולה שלהם, אלא איך.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 23/10/2005 - 11:56
נושא ההודעה:
|
|
אם לא תהיה הפגנה זאת החמצה אדירה
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 23/10/2005 - 11:59
נושא ההודעה:
|
תחת הסיסמה : "חופש לא קונים בכסף"
עריכה : או אולי: "החופש שלי הוא לא למכירה"
מה שנשמע טוב גם באנגלית: "My freedom is not for sale"
?
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 23/10/2005 - 12:44
נושא ההודעה:
|
רעיון מצויין !
דרך אגב אהבתי את זה
| hq4ever : | תחת הסיסמה : "חופש לא קונים בכסף"
עריכה : או אולי: "החופש שלי הוא לא למכירה"
מה שנשמע טוב גם באנגלית: "My freedom is not for sale"
? |
שמתי את זה בחתימה 
נערך לאחרונה על-ידי Love בתאריך 23/10/2005 - 12:57, סך-הכל נערך פעם אחת
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 23/10/2005 - 12:50
נושא ההודעה:
|
|
במקום להשקיע מאמצים בשיווקים אווילים,עדיף לדאוג למה שיותר חשוב,התוכנה עצמה,
אם אתם רוצים להפיל כביכול את מיקרוסופט צריך אלטרנטיבה ראוייה למגזר הציבורי,
כי מנופול אפשר לנצח רק בעזרת תוכנה טובה יותר ושיווק אינטנסיבי.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 23/10/2005 - 13:22
נושא ההודעה:
|
|
ומה תשיגו בזה שתפגינו?
דוד ביל יודע שלא כולם אוהבים אותו.
אם תפגינו מולו, לא תשיגו כלום. לו לא אכפת. לעומתו, שאר הציבור רק יחשוב שאתם "הלינוקסאים הפאנאטיים האלה". לא שונה ממש שחושבים על קבוצות פאנאטיות אחרות בישראל (ולמען הפוליטיקלי קורקט לא אזכיר שמות).
במקום להפגין ולהיות אנטי, אפשר למשל לנסות למצוא את חיבת הציבור. ביל יותר יתעצבן אם יהיו לו פחות 30 משתמשים מאשר אם יחטוף עוגה בפנים.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 23/10/2005 - 13:28
נושא ההודעה:
|
|
קראתי לאחרונה כתבה על ביל גייטס בעיתון, הבנאדם הזה הוא ממש אדם טוב:
הוא תורם מליונים לנזקקים ועושה עוד הרבה דברים אחרים. הוא גם צנוע, לא אוהב חיי מותרות ממש קפדן ועוד...
לא יודע מה אתכם אבל הבעיה שלי היא לא עם ביל גייטס שרוצה להצליח בעולם התוכנה ולתת לכל אדם מערכת הפעלה פשוטה שיוכל להשתמש בה ולהנות ממנה(הרי הוא הראשון שפיתח מערכת הפעלה עם גרפיקה לעם הפשוט).
המערכת הפעלה שלהם לא כזו גרועה, הדבר הכי מעצבן אצלהם הוא רק חוק הפטנטים וההתנהגות המונופוליסטית שלהם.
לפי דעתי, אי אפשר למחות על דבר כזה, הרבה חברות היו נוהגות כמו מיקרוסופט אם הם היו מגיעים לכזה נתח שוק.
קחו לדוגמא את אפל, חברה מצוינת שכולנו אוהבים או שאין לנו משהו נגדה, גם היו בעד חוק הפטנטים.
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 23/10/2005 - 13:29
נושא ההודעה:
|
מה זה יעזור ההפגנה הזאת?
תחשבו מה אתם רוצים להשיג לפני שאתם מתחילים לעשות משהו.
כמה שהייתי שמח לראות את בילי מקבל עוד עוגה לפרצוף 
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 23/10/2005 - 13:48
נושא ההודעה: הפגנה...
|
אוקיי. בואו נהרוג את הפתיל הזה בהבהרה:
כדי לקיים הפגנה, יש צורך בקבלת אישור מהמשטרה. לפחות. כמובן זה תלוי בכמות האנשים, אבל אם ההפגנה תהיה מוצלחת, ובלי אישור מהמשטרה, אז זה אומר שהמארגנים יהיו צפויים לצרות.
עכשיו, בהתחשב בעובדה שאני לא ממש רואה אף אחד רץ אל המשטרה כדי לארגן את ההפגנה, ואני מעריך את האנשים כאן כשומרי חוק, המסקנה היחידה היא שלא תהיה שום הפגנה
אז בואו נפסיק להאכיל את הפתיל הזה...
דותן מזור
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 23/10/2005 - 13:56
נושא ההודעה:
|
|
אני חושב שזה זמן מצויין להציג את תוכנה חופשית במדיה הויזואלית(טלויזיה), מישהו מהעמותת המקור צריך לפנות לאחת מחברת החדשות, אני בטוח שבשש עם עודד בן עמי ביום שביל מגיע לכאן הראיון יתאים להם, מה טוב שאנשים נחשפים לתוכנה חופשית.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 23/10/2005 - 13:57
נושא ההודעה:
|
|
דייי זה ממש מרגיז אותי.
אני תלמיד תיכון בכיתה י”א, תלמיד עם ציונים לא רעים בכלל.
אם תקראו בכתבות תראו שכל הילדים האלה הם להורים עם מקצוע טוב, גרים במרכז.
ומה איתי? אני עוסק בתוכנה חופשית, גם אני בניתי תוכנה, כבר קרוב ל3 שנים, כרגע עוסק בפרוייקט של תוכנה חופשית למען בתי ספר, ההורים שלי לא אנשים בעלי תואר, עליתי מברית המועצות כאשר אמא שלי מורה ואבא מסגר, אבא עובד בעבודה זמנית בחברת חשמל(לא אין לנו הנחה) ואמא כעובדת במפעל, אין לי בעיה עם העבודה שלהם, כמו שאומרים כל עבודה מכבדת את פועלייה, אבל אני גר בפריפריה וקשה להרגיש נחות לעומת הילדים האלה, מי הם? אחד בנה אתר, אז מה? אחד עשה מבחן של מייקרוסופט, גאון? לא הייתי אומר, יש לי חברים שיש להם עתיד, אבל מה לעשות שההורים הם לא עורכי דין והם לא גרים ליד חברי כנסת.
אז אין לי כסף ללכת ללמוד עכשיו במוסד אקדמי, אז אני יצטרך לעשות צבא כמו כולם, ללכת לטיול וללמוד ולעבוד להוציא ציונים ממוצעים ולהיות כאחד העם, האנשים החזקים ימשיכו להתחזק והחלשים רק יחלשו, מה לעשות זה העובדה, והכתבה הזאת חידדה לי את זה ממש חזק, איך מייקרוסופט בכלל מצאה את הילדים?
יחי העשירון התחתון
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 23/10/2005 - 14:12
נושא ההודעה:
|
|
רעיון רע מאוד,
רק יחזק את הרושם הציבורי של קהילת הקוד הפתוח כחבורה של פנאטים מוזרים.
אל תשכחו שלביל גייטס יש קרדיט גדול בתחומים טכניים שונים, (באמת)
והנקודה היחידה שצריך להעלות (בלי להזכיר ולו ברמז את לינוקס או המתחרים)
זו העובדה שהם ניצלו לרעה את המונופול שלהם, והתחמקו מביצוע
כוונת בית המשפט בארה"ב, שהיא הגדלת התחרות.
בקיצור - הפגנת מחאה שהיא אנטי מיקרוסופט מכיוון שאתם בעד קוד פתוח,
תהיה יותר מזיקה מאשר מועילה - יש לדעתי להתמקד באספקט החוקי/ כלכלי של
העניין בלבד.
ובשום אופן לא לזרוק עוגות או להוריד את הדיון לפסים אישיים.
ולמען הגילוי הנאות: אם אני הייתי במקומו של ביל גייטס (וואוו), לא הייתי מוותר בקלות
על ההישג שהשיג: החדרת המחשוב הביתי כמוצר (commodity), יצירת פלטפורמה
סטנדרטית, והובלת חזון המחשוב הביתי בעשרים השנה האחרונות.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 23/10/2005 - 14:34
נושא ההודעה:
|
| מנחם (לא מחובר) : | רעיון רע מאוד,
רק יחזק את הרושם הציבורי של קהילת הקוד הפתוח כחבורה של פנאטים מוזרים.
אל תשכחו שלביל גייטס יש קרדיט גדול בתחומים טכניים שונים, (באמת)
והנקודה היחידה שצריך להעלות (בלי להזכיר ולו ברמז את לינוקס או המתחרים)
זו העובדה שהם ניצלו לרעה את המונופול שלהם, והתחמקו מביצוע
כוונת בית המשפט בארה"ב, שהיא הגדלת התחרות.
בקיצור - הפגנת מחאה שהיא אנטי מיקרוסופט מכיוון שאתם בעד קוד פתוח,
תהיה יותר מזיקה מאשר מועילה - יש לדעתי להתמקד באספקט החוקי/ כלכלי של
העניין בלבד.
ובשום אופן לא לזרוק עוגות או להוריד את הדיון לפסים אישיים.
ולמען הגילוי הנאות: אם אני הייתי במקומו של ביל גייטס (וואוו), לא הייתי מוותר בקלות
על ההישג שהשיג: החדרת המחשוב הביתי כמוצר (commodity), יצירת פלטפורמה
סטנדרטית, והובלת חזון המחשוב הביתי בעשרים השנה האחרונות. |
אוף כבר באתי להזמין עוגות מקונדיטוריה.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 23/10/2005 - 14:35
נושא ההודעה:
|
| nolim : | קראתי לאחרונה כתבה על ביל גייטס בעיתון, הבנאדם הזה הוא ממש אדם טוב:
הוא תורם מליונים לנזקקים ועושה עוד הרבה דברים אחרים. הוא גם צנוע, לא אוהב חיי מותרות ממש קפדן ועוד...
לא יודע מה אתכם אבל הבעיה שלי היא לא עם ביל גייטס שרוצה להצליח בעולם התוכנה ולתת לכל אדם מערכת הפעלה פשוטה שיוכל להשתמש בה ולהנות ממנה(הרי הוא הראשון שפיתח מערכת הפעלה עם גרפיקה לעם הפשוט).
המערכת הפעלה שלהם לא כזו גרועה, הדבר הכי מעצבן אצלהם הוא רק חוק הפטנטים וההתנהגות המונופוליסטית שלהם.
לפי דעתי, אי אפשר למחות על דבר כזה, הרבה חברות היו נוהגות כמו מיקרוסופט אם הם היו מגיעים לכזה נתח שוק.
קחו לדוגמא את אפל, חברה מצוינת שכולנו אוהבים או שאין לנו משהו נגדה, גם היו בעד חוק הפטנטים. |
http://gregpalast.com/detail.cfm?artid=235&row=1
לגבי אפל, אני לא חושב שכולם אוהבים אותה, נכון שיש לה מערכת ממש יפה ונוצצת, אבל ההרגשה שלי היא שאנשים פחות אוהבים אותה ממיקרוסופט אפילו, דיון לדוגמא:
http://whatsup.org.il/forum/21444
בכל אופן לגבי נושא השירשור עצמו. את באמת חושבת שהפגנה כזו תעורר משהו חוץ מבידור מצד הציבור? אני באמת חושב שצריך להשקיע במסע הסברתי בעד לינוקס ותוכנות חופשיות אחרות, מאשר לצעוק, להניף שלטים וסתם להראות מוזרים בטלויזיה
| מנחם : | בקיצור - הפגנת מחאה שהיא אנטי מיקרוסופט מכיוון שאתם בעד קוד פתוח
, |
מסכים, ונדמה לי שצריך להדגיש את העובדה שאם אנחנו בעד קוד פתוח זה לא בהכרח אומר שאנחנו חייבים להיות אנטי מיקרוסופטים.
מאמר מעניין על הנושא: שונאים, נמאסתם
_________________ http://sijp.no-ip.info
בקשה: נא לא לבקש ממני תמיכה באופן פרטי. שאלות תמיכה יש להפנות לפורומים.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 23/10/2005 - 14:46
נושא ההודעה:
|
א. ההפגנה (אם תהיה) לא תהיה אלימה או תוקפנית.
ב. מטרתה לנצל את האירוע בשביל להציג לאנשים את האלטרנטיבה החופשית שקיימת.
ג. אין לנסות לשכנע או להניע אנשים מכאן לשם, אלא רק להתריע על הבעיתיות שבמודל הקוד הסגור.
ד. אני חושב שזאת הזדמנות חיובית להשכיל את האנשים על כך "שיש דרך אחרת"
ה. אסור לתת למחאה להיות מוצגת כאנטי-מיקרוסופט מכיוון שהיא לא כזאת, כי עם כל הכבוד למייקרוסופט יש גם הרבה דברים טובים לזקוף לזכותם. כמו המודרניזציה של השוק הבייתי.
ו. בלי עוגות בבקשה
אני לא חושב שהמחאה (בהנחה שהיא תנוהל כראוי) נושאת בחובה מטענים שליליים.
אך מובן שיש לחשוב על הנושא לעומק, מעבר להצהרות פורום אקראיות.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 23/10/2005 - 14:51
נושא ההודעה: הפגנה - על רקע אידאולוגי
|
|
יש מספר סיבות מדוע רצוי לקיים הפגנה:
1. אנשים לא יודעים שיש אלטרנטיבה למיקרוסופט.
2. מיקרוסופט זו לא רק חברה כללית, זו תפיסת עולם הנוגעת לחופש התוכנה אך גם להרבה יותר מזה.
3. התנהלות מיקרוסופט פוגעת בכל אחד מאזרחי המדינה בשל מדיניות התמחור שלה והברירה בין תשלום גבוה על תוכנה לבין הגדרה עצמית כעבריין.
על הפגנה של עד 50 איש לא צריך אישור.
במידה וצפויים יותר מ-50 איש, צריך בגיר שיפנה למשטרה ויקח אחריות על הסדר של ההפגנה.
יש למישהו ידע לגבי המועד שהוא עומד לבקר בבית הספר ברמת השרון?
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 23/10/2005 - 16:04
נושא ההודעה: גישת ה-אנטי לא תעזור בכלום!
|
|
גישת ה-אנטי לא תעזור בכלום!
מה יש לכם מביל גייטס? הוא עשה לכם משהו רע באופן אישי?
למה להיות שלילי? למה אנטי? והכי חשוב- מה זה ייתן?
זה רק יכול להוציא רק שם לאנשי הקוד החופשי/פתוח, שם של אנטי-מייקרוסופט. וזה מאוד לא מדוייק. אחרי זה יגידו "הנה שוב פעם האלה ששונאים את ביל גייטס, שוב פעם האנטי-MS האלו"
הרבה יותר טוב לעשות דברים שיהיו חלופה טובה באמת לתוכנות קנייניות באשר הן. וליצור קהילה, ולעזור בתיעוד, ולבוא למפגשים והרצאות וימי התקנה, ולפעול בכל שאר תחומי הקהילה.
וגם... פשוט לשאת את בשורת הקוד הפתוח ולהפיץ את המסר באופן חיובי!
למשל - לספר לכל מי שרק מוכן לתת אוזן ולפתוח את הראש על מה זה תוכנה חופשית וקוד פתוח
_________________ יום אחד, אולי אפרוש כנפיים
http://oren.maurer.org.il
נערך לאחרונה על-ידי meorero בתאריך 23/10/2005 - 16:12, סך-הכל נערך 3 פעמים
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 23/10/2005 - 16:04
נושא ההודעה: גישת ה-אנטי לא תעזור בכלום!
|
|
גישת ה-אנטי לא תעזור בכלום!
מה יש לכם מביל גייטס? הוא עשה לכם משהו רע באופן אישי?
למה להיות שלילי? למה אנטי? והכי חשוב- מה זה ייתן?
זה רק יכול להוציא רק שם לאנשי הקוד החופשי/פתוח, שם של אנטי-מייקרוסופט. וזה מאוד לא מדוייק. אחרי זה יגידו "הנה שוב פעם האלה ששונאים את ביל גייטס, שוב פעם האנטי-MS האלו"
הרבה יותר טוב לעשות דברים שיהיו חלופה טובה באמת לתוכנות קנייניות באשר הן. וליצור קהילה, ולעזור בתיעוד, ולבוא למפגשים והרצאות וימי התקנה, ולפעול בכל שאר תחומי הקהילה.
וגם... פשוט לשאת את בשורת הקוד הפתוח ולהפיץ את המסר באופן חיובי!
למשל - לספר לכל מי שרק מוכן לשמוע על מה זה תוכנה חופשית וקוד פתוח
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 23/10/2005 - 16:15
נושא ההודעה:
|
|
למה הודעה כפולה ?
_________________ | קוד: |
mnetnet [at] gmail [dot] com
|
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 23/10/2005 - 16:18
נושא ההודעה:
|
| hq4ever : | א. ההפגנה (אם תהיה) לא תהיה אלימה או תוקפנית.
ג. אין לנסות לשכנע או להניע אנשים מכאן לשם, אלא רק להתריע על הבעיתיות שבמודל הקוד הסגור.
ה. אסור לתת למחאה להיות מוצגת כאנטי-מיקרוסופט מכיוון שהיא לא כזאת, כי עם כל הכבוד למייקרוסופט יש גם הרבה דברים טובים לזקוף לזכותם. כמו המודרניזציה של השוק הבייתי.
ו. בלי עוגות בבקשה
אך מובן שיש לחשוב על הנושא לעומק, מעבר להצהרות פורום אקראיות. |
אז למה דווקא עכשיו כשביל גייטס מגיע לארץ? למה לא פועלים בכל יום אחר? אתה חייב להודות שזה פשוט יראה כאילו ביל גייטס הוא הסיבה היחידה שהתחלנו לעשות רעש, מה שכן נותן את הרושם של אנטי-מיקרוסופטים, גם אם כל אחד ואחד יפגין ברוח פרו-לינוקס ולא באנטי-מיקרוסופט. התזמון בין שני האירועים רק יחריף את הדעה הקיימת...
my 0.02$
_________________ http://sijp.no-ip.info
בקשה: נא לא לבקש ממני תמיכה באופן פרטי. שאלות תמיכה יש להפנות לפורומים.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 23/10/2005 - 18:21
נושא ההודעה: הפגנה למה כן, אבל בעצם, עד שיוחלט משהו, הקפיטל כבר יעזוב...
|
|
הבעיה של לינוקס היא שאין לה מספיק משתמשים. אילו היו מספיק משתמשים, אז היא היתה הרבה יותר טובה. למעשה, אחוז המשתמשים בלינוקס הוא זניח.
המטרה העיקרית צריכה שאנשים יכירו את המושג. לפני 3 שנים אנשים לא ידעו מה זה, כיום הם כבר מתייעצים. זה תהליך איטי, אבל אם נשאר בבית, שום דבר לא יקרה.
20 שניות להגיד את מה שאנחנו חושבים בטלויזיה שווה עוד מאות אלפים שיחשפו לרעיונות הללו. להגיד אופן אופיס עובד נהדר בלינוקס, אז לא צריך חלונות כדי לכתוב מכתב, ויש עוד משתמשים. להגיע עם שלט ועליו דומיינים של אתרי הפינגויין, ויש עוד מישהו שיגיע, יגלוש וילמד.
עדיף לעשות על למצוא סיבות למה לא לעשות.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 24/10/2005 - 11:22
נושא ההודעה:
|
| hq4ever : | א. ההפגנה (אם תהיה) לא תהיה אלימה או תוקפנית.
ו. בלי עוגות בבקשה
אם כל אלה הסיבות של ההפגנה, אז למה לעשות אותה דווקא כשביל מגיע לארץ?
אם באמת אתם לא עושים "אנטי", אז תעשו את ההפגנה ביום אחר.
אני בעצמי יעזור למשטרה להעיף אותכם משם אם תעשו הפגנה. נמאס לי שקבוצת אנשים קטנה מנסה להרוס את כל התדמית של כל משתמשי הקוד פתוח/תוכנה חופשית.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 24/10/2005 - 20:04
נושא ההודעה:
|
| The-Q : | | hq4ever : | א. ההפגנה (אם תהיה) לא תהיה אלימה או תוקפנית.
ו. בלי עוגות בבקשה
אם כל אלה הסיבות של ההפגנה, אז למה לעשות אותה דווקא כשביל מגיע לארץ?
אם באמת אתם לא עושים "אנטי", אז תעשו את ההפגנה ביום אחר.
אני בעצמי יעזור למשטרה להעיף אותכם משם אם תעשו הפגנה. נמאס לי שקבוצת אנשים קטנה מנסה להרוס את כל התדמית של כל משתמשי הקוד פתוח/תוכנה חופשית. |
א ולפני הכל - הבא נירגע. אף אחד (למיטב ידיעתי) עדיין לא קם לארגן שום הפגנה, וככל הנראה גם לא יקום - אין צורך להתרגז או לחוש אי נוחות לגבי הנושא. כל הפוסט הזה (כפי שאני רואה אותו) הוא דיון כללי ולא יותר מזה.
אמנם צורם לי לדעת שאני משוייך ל "קבוצת אנשים קטנה (ה)מנסה להרוס את כל התדמית של כל משתמשי הקוד פתוח/תוכנה חופשית (בישראל?)" אבל ניחא - אני מניח שאאלץ לחיות עם זה.
בבקשה אל תנסה להציג מחאה של פעילי תוכנה חופשית כהתנהגות תמהונית שיש לטפל בה בכוח הזרוע, קרי כוח משטרה פעיל ובעדיפות גם למתנדבים מהצד... אין זה כך לחלוטין.
כעת לנושא הדיון :
ההפגנה לקראת בואו של ביל גייטס היא מעשה חיובי - היא מציגה לקהל צופים רחב ביותר, באופן מיידי מחאה. כך ניתן יהיה להשכיל את הצופה ההדיוט על כך שהאופן בו... / המודל עיסקי ש... - מניע את החברה (מיקרוסופט) הוא שגוי. וכי המחאה (ושים לב שאני משתמש במילה מחאה ולא הפגנה) באה להבהיר כי קיים ציבור פעיל שלא קופא על שמריו על מנת לתקן עוול זה.
אני לא מצליח להבין כיצד הצגת עמדה מתוקשרת, שנוגדת את עמדת החברה המדוברת, במיוחד כאשר נציגה הראשי מגיע לארץ בשביל אותם האינטרסים בדיוק, היא פגיעה בקהילת התוכנה החופשית / קוד פתוח בישראל. האם מותר לדבר על כך רק בחדרי חדרים? או רק כאשר אין הדבר כרוך בשלילת מטרות מסחריות של חברה גדולה? אם כך הבא נסכם פרוטוקול שעל פיו יש לנהוג כאשר מדובר בתוכנה חופשית / אידיולוגיה של עולם פתוח / שיוויון זכויות - האם אלו רק אידיליות או שאיפות אמיתיות ?
בוודאי שיש למחות על מעשה שידוע שהוא נושא בחובו מטענים קשים לרוח הדברים שבהם אנו עוסקים.
מגיע לארץ נציג בכיר של חברת מיקרוסופט - האם לא נכון להדגים לפניו, לפני התקשורת, לפני הפוליטיקאים, ולפני דוד שלמה ורינה שיושבים בביתם כי קיימת אפשרות אחרת וכי בעצם יש לשאוף לעידן שבו המידע והחופש של הפרט לא ניתן לדיכוי באמצעות כסף או רכוש ?
פעמים רבות מופיעה הטענה של "מדוע מיקרוסופט"? ובכן - דעתי היא שמיקרוסופט בנושא הנידון היא השעיר לעזאזל - היא החזקה ביותר, המתוקשרת ביותר, ומנהיגת התפיסה של סגירת מידע, ידע ואינפורמציה בפני הציבור - עובדות אלו הופכות אותה למטרה האידיאלית בשביל להציג את הניגוד, כלומר התוכנה החופשית וכל המשתמע מכך. אלו שמבינים זאת כ "לינוקס נגד מיקרוסופט" ו "פאנטים שקמו בשביל להרוס הצלחה של אדם אחד" או "קנאים חסרי בושה" - צר לי על אלו, הם לא מבינים דבר וחצי דבר ממה שהעולם החופשי באמת מייצג ודווקא לאלו אני חושב שהצגת מחאה עשויה להבהיר במעט במה מדובר.
ואולי בעצם אני טועה ?
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 24/10/2005 - 20:22
נושא ההודעה:
|
|
הבעייה היא שבדרך ו אתה מקבע את הקוד הפתוח כתנועה לעומתית,
שאין לה קיום עצמי אלא דרך התרסה ו"עשיית דווקא", וברגע שלא יהיה גורם מאחד חיצוני,
כמו שנאה למיקרוסופט (שאין לי בה חלק), היא תתפורר.
אם אתה מציג אלטרנטיבה, היא צריכה לעמוד בפני עצמה ולהיות בלתי תלויה ב"מתחרים" -
אתה לא משתמש בלינוקס כי זה לא חלונות, אלא בגלל שהיא מספקת את הצרכים שלך.
אתה לא מצביע בעד X בגלל שלאשתו / בעלה של Y יש טעם נוראי בבגדים. (ההא..)
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 24/10/2005 - 21:01
נושא ההודעה:
|
|
משמח לראות את חוסר הנכונות של הקהילה לשתף פעולה עם יוזמות מתריסות כמו זו (גם כאן וגם בפורום של תפוז).
יחד עם יחס הרבה יותר שפוי למתחילים הקהילה בהחלט הרבה יותר מזמינה ממה שהיא היתה עד לפני זמן לא ארוך.
בהחלט תעודת בגרות ראויה שגורמת לי להיות גאה בהשתייכות לקבוצה זו.
DoK
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 24/10/2005 - 22:02
נושא ההודעה:
|
|
JaneLame
אתה אדיוט !!
אתה בדיוק את זה שלא צריכים בקהילה הזו !